Afyonkarahisar Belediye Başkanı: Yoğun bakım üniteleri neredeyse tamamen dolu

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, kentteki korona virüsü salgınında kurallara uyulmadığına dikkat çekerek, “Hastanelerimizin yoğun bakım ünitelerinin neredeyse tamamı dolu vaziyette” dedi.

Google Haberlere Abone ol

AFYONKARAHİSAR- Korona virüsü salgını nedeniyle büyükşehirlerdeki hastanelerde aşırı yoğunluk oluşurken, Afyonkarahisar'da da sıkıntı yaşandığı açıklandı. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ziyaretin ardından şehirdeki korona virüsü salgınına ilişkin soruları yanıtlayan Başkan Zeybek, “Başlangıçta Afyon, çevre illere göre en az vakanın görüldüğü ildi. Kurban Bayramı ile birlikte özellikle köy yerlerinde kurallara uyan olmadı. Ne maske takan oldu ne mesafeye dikkat eden oldu. Eskiden olduğu gibi düğünlerde halay çekenler oldu” dedi.

'YOĞUN BAKIMLAR DOLU'

Son günlerde ciddi bir patlama olduğunu vurgulayan Zeybek, “Hastanelerimizin yoğun bakım ünitelerinin neredeyse tamamı dolu vaziyette. Burada yer kalmadığı zaman yakın ilçelerimizdeki hastanelerimizin yoğun bakımlarına gönderiyorlar” ifadelerini kullandı. (DUVAR)