Afyon müzesinin ihalesi müzeyi tamamlamayan firmaya verildi

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, 2011'de temeli atılan ve bitirilemeyen, geçtiğimiz Aralık'ta tekrar ihalesi yapılan Afyon müzesine ilişkin açıklamasında, “Afyon müzesi 2011'de 20 milyon TL bedelle ihaleye çıktı ancak şirketin iflasının ardından yeniden ihale yapıldı. Bu kez ihale 30 milyon bedelle Kançul İnşaat'a verildi ve müze yine tamamlanmadı. Aradan geçen 9 yılın ardından geçtiğimiz Aralık ayında müze tekrar 50 milyon TL ihale bedeli ile yine Kançul İnşaat'a verildi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

AFYONKARAHİSAR - CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, kentte yapımına 2011 yılında başlanan ancak aradan geçen yaklaşık 10 yılın ardından bitirilemeyen müze kompleksi hakkında açıklamalarda bulundu.

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz

 Müzenin geçtiğimiz Aralık ayında 50 milyon 555 bin TL bedelle yeniden ihale edildiğini ve ihaleyi de 2011 yılında 30 milyon ihale bedeliyle aldıktan sonra yarım bırakan firmaya verildiğini aktaran Görgöz, şunları söyledi:

“2011 yılında 20 milyon ihale bedeli ile Türkiye’de örnek bir kompleks olacağı söylenen müze için düzenlenen temel atma törenine dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, dönemin Valisi İrfan Balkanlıoğlu, milletvekilleri, rektör ve belediye başkanı katılmıştı. O dönem müzenin bir yıl içerisinde bitirileceği söylenmişti. Daha sonra ihaleyi alan firmanın iflas ettiği söylendi ve tekrar ihale yapıldı. Bu kez ‘yeni müze teşhir tanzimi ve çevre düzenleme işi’ ihalesi 30 milyon TL bedelle Kançul İnşaat isimli firmaya verildi. Kançul İnşaat o dönemde işi bitiremedi ve müze 9 yıl boyunca çürümeye terk edildi. Geçtiğimiz Aralık ayında müzenin teşhir tanzimi ve çevre düzenleme işi için tekrar ihale yapıldı. İhale 50 milyon 555 bin TL bedelle işi yarım bırakan Kançul İnşaat'a verildi”. 

'HARCANAN PARA DEVLETİN PARASIDIR'

Müze için toplamda 100 milyonun üzerinde bir bedelin söz konusu olduğunu ve mevcut durumu AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı'nın bir müjde gibi açıkladığını belirten Görgöz, "Yaklaşık 10 yıldır neredeyse müzelik olan binanın üzerinden siyaset yapmalarını hâlâ anlamış değiliz. Bu konuyu yakından takip edeceğiz. Harcanan paralar devletin parasıdır, saçı bitmedik yetimlerin hakkıdır. Yetkililerden anlaşılabilir, mantıklı bir açıklama bekliyoruz” dedi.