Afganistan çıkışlı 3 ton eroin Hindistan'da ele geçirildi: Değeri 2.7 milyar dolar

Hindistan Gelir İstihbaratı Müdürlüğü, Mundra Limanı'na talk pudrası olarak gizlenmiş şekilde 3 ton eroin bulunduğunu açıkladı. Eroinin İran üzerinden Afganistan'dan gönderildiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan'daki bir limanda, Afganistan'dan gönderilen yaklaşık 3 ton eroin yakalandığı belirtildi. Yetkililer, eroinin 2.7 milyar dolar değerinde olduğunu açıkladı.

Hindistan Gelir İstihbaratı Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, eroinin batıdaki Gujarat eyaletinde bulunan Mundra Limanı'na talk pudrası taşıdığı iddiasıyla iki konteyner içinde gönderildiği belirtildi. Buna göre, konteynerlerden birinde yaklaşık 2 ton, diğerinde de 1 ton eroin bulundu.

Olayla ilgili iki Hintlinin tutuklandığı açıklanırken, eroinin Afganistan çıkışlı olduğu, buradan İran'a gönderildiği, İran'daki bir limandan da Hindistan'a yollandığı belirtildi. 

Afganistan, dünyanın en büyük eroin üreticisi. Tahminlere göre, dünya çapındaki eroinin yüzde 80 ila 90'ı Afganistan çıkışlı. Son yıllarda ülkedeki eroin üretiminin arttığı, ağustos ayında yönetimi ele geçiren Taliban'ın da bu yolla elde edilen geliri kullandığı belirtiliyor. (DIŞ HABERLER)