Afet bölgelerindeki borçluların taksit ödeme süreleri uzatıldı

Yangın ve seller nedeniyle 'mücbir sebep hali' ilan edilen Düzce, Rize, Artvin, Osmaniye, Antalya, Mersin, Adana, Muğla, Kastamonu, Sinop ve Bartın'da borçluların taksit ödeme süreleri uzatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Düzce, Rize, Artvin, Osmaniye, Antalya, Mersin, Adana, Muğla, Kastamonu, Sinop ve Bartın'da bazı yerleşim yerlerinde oluşan 'mücbir sebebe' istinaden, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanunlardaki taksit ödeme süreleri yeniden belirlendi.

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre afetler nedeniyle mücbir sebep hali ilan edilen yerlerdeki borçluların, alacaklı idarelere olan taksit ödeme süreleri uzatıldı.

Bu kapsamda, borçların birinci taksidinin ödeme süresi mücbir halin sona erdiği tarihi izleyen ayda, sonraki taksitlerin ödeme süreleri de takip eden ikişer aylık dönemler halinde ödenecek.

Belediyeler ve bunlara bağlı kamu tüzel kişiliğini haiz kuruluşlarca ödenmesi gereken taksitler ise mücbir sebep halinin sona erdiği tarihi izleyen aylardan başlamak üzere aylık taksitler halinde ödenmek üzere uzatıldı. (HABER MERKEZİ)