Adnan Beker'den 'fuhuş oteli' açıklaması: Akşener ispatlamazsa istifa etsin

Hakkındaki iddiaları yalanlayan Ankara Milletvekili Adnan Beker, Akşener’in iddiaları düzeltmesini ya da istifa etmesini istedi. Beker, Dikbayır’a atılan ‘iftiralar’ nedeniyle istifa ettiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İYİ Parti’den istifa eden Adnan Beker, son günlerde İYİ Parti ve kendi ismi etrafında dönen tartışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Meclis’te düzenlediği basın toplantısında konuşan Beker, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in “fuhuş oteli işleten emniyet müdürü” iddiası ve bu emniyet müdürü ile kendisinin bir ilişkisi olduğu yönündeki haberleri yalanladı.
Beker, "Açık net söylüyorum. Ne oteli bilirim ne de sahibini tanırım. Ne de olayda bahsedilen emniyet mensuplarının ismini duydum Hiçbir şekilde tanımam, görüşmem olmamıştır” dedi.

'AKŞENER İDDİALARI DÜZELTMEZSE GENEL BAŞKANLIKTAN İSTİFA ETSİN'

Beker şunları söyledi: “Eğer Meral Akşener’in bahsettiği bensem, ben bu insanları tanıyorsam, bu otelcileri tanıyorsam bu namussuzlarla en ufak bir ilişkim varsa, kardeşlerimin varsa Türk milletine söz veriyorum istifa edeceğim. İddia ettiği Genel Başkanın söylediği kimse onu çarşamba günü grup toplantısında açıklasın. Bensem beni açıklasın. Eğer bu iddia benimle alakalı değilse çıksın bunu düzeltsin. Düzeltmezse o Genel Başkanlıktan istifa etsin. Öyle çamur at izi kaldı diye bir Genel Başkanlık olmaz.” 

'GENCECİK ÇOCUKLARI SİYASİ KUMPASLARA ALET ETTİLER'

Kendisi hakkındaki iddialar doğruysa milletvekilliğinden istifa edeceğini kaydeden Beker, oğlu hakkındaki şiddet ve cinsel saldırı iddialarına da yanıt verdi. Beker, “Bir haber sitesinde gencecik kız evlatlarımızın, çocuklarımızın kurmak istedikleri siyasi kumpasa fotoğraflarını kullanarak alet eden sözde gazeteciler, iddialarını kanıtlamazsa hem namussuz hem de şerefsizlerdir. Eğer benim oğlum o çirkin iddiaların içindeyse, adı geçen şahısları tanıyorsa benim yine bu milletvekilliğinden huzurunuzda istifa ederim" dedi. 

‘PARTİNİN GENEL MERKEZİNE ÇÖREKLENMİŞ BİR GRUP’

İYİ Parti’den bu iddialar sebebiyle istifa etmediğini belirten Beker, “Söz konusu iddialar, benim istifamın bir sonucu olarak, ben İYİ Parti’den istifa ettikten sonra ortaya atılmıştır. Günün sonunda parti içerisinde olan bir siyasi partiye yakışmayan dedikoduların, dedikodu boyutunu aşarak, gazeteci ve partililer tarafından bizlere sorulması, parti yönetiminin bu medya operasyonuna karşı herhangi bir tavır sergilemeyişi beni İYİ Parti ile yol ayrımına itti. Başta ben ve ailem olmak üzere İYİ Parti’ye emek vermiş onlarca yol arkadaşımı partinin genel merkezine çöreklenmiş ve namuslu insanları hedef alan bir grubun itibar suikastına maruz kalmışızdır" ifadelerini kullandı.

Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ile iddialar sonrası istifa etmeye karar verdiğini belirten Beker, “Partide etkili bir genel başkan yardımcılığı yapmış, Sakarya Milletvekili Sayın Ümit Dikbayır hakkında çıkan, asılsız belden aşağı iddialar benim için bardağı taşıran son damla olmuştur. Bunun üzerine, kendimi ve ailemi ve inandığım değerleri korumak adına İYİ Parti üyeliğinden istifa ettim. Söz konusu iddialar ben istifa ettikten sonra ortaya çıkmıştır. Söz konusu iddiaların İYİ Parti’den istifamla alakası yoktur” diye konuştu.

‘BU TAKTİĞİ UYGULAYANLAR GENEL BAŞKANIN YANINDAKİ ŞER ODAKLARIDIR’

Kendisine iftira atıldığını ve bunun “FETÖ yöntemi” olduğunu savunan Beker, “5 yıl önce gerçekleştiği iddia edilen benim de partimin istifamın hemen akabinde ithamları tekrar servis edilmesidir. Bu yöntem bir FETÖ yöntemidir. Bu taktiği uygulayanlar genel başkanın yanındaki şer odaklarıdır” dedi.

‘DİKBAYIR VE BEN AKŞENER’E EN YAKIN İKİ KİŞİYDİK’

Akşener’in fuhuş oteli iddiasını ortaya atmasından hemen sonra Ümit Dikbayır’ı tacizden dolayı disipline sevk edeceğini söylediğini ifade eden Beker, “Başkana en yakın iki kişiydik; Ümit Dikbayır ve ben. Arkasında dimdik duran insanlarız. Genel Başkana hep abla demişimdir" diye konuştu. Partinin ittifak stratejisini eleştirdiği için hedefe konduğunu belirten Beker, "Partide Akşener’e en yakın insan taciz iddiaları ile suçlanıyorsa, ona ‘abla’ diyen biri fuhuş yaptıran otel sahibi emniyet müdürü ile ilişkilendiriliyorsa vay bu partimizin haline" diye konuştu.

‘AK PARTİ’DEN TEKLİF GELMEDİ’

AK Parti’ye geçip geçmeyeceği sorulan Beker, "AK Parti’den bana teklif gelmedi. Benim de hiçbir parti ile görüşmem yok. Ankara siyasetinde etkiliyimdir. Ankara’da tabanım vardır. Çalışmalara devam edeceğim" dedi. (DUVAR)