Ümit Dikbayır: TBMM'den dokunulmazlığımın kaldırılmasını istedim

İYİ Parti'den ihracı istenen Ümit Dikbayır hakkındaki iddialarla ilgili dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM Başkanlığı'na dilekçe verdi. Dikbayır ayrıca suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti tarafından hakkındaki iddialar nedeniyle tedbirli ve kesin ihraç istemiyle Disiplin Kuruluna sevk edilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, hakkındaki iddialara ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 

İki hafta önce partisinin Meclis Grubu'na ve Genel Merkez Disiplin Kurulu'na verdiği dilekçelere yanıt alamadığını, bu iddiaların üstünün örtülmesini istemediği için savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu kaydeden Dikbayır, aynı doğrultuda dokunulmazlığının kaldırılması için Meclis Başkanlığı'na başvurduğunu söyledi. Dikbayır, gerçeklerin ortaya çıkmasını istediğini belirterek, süreci takip ettiğini dile getirdi. Dikbayır, suç duyurusunda 4 ayrı iddiasının soruşturulmasını istedi.

Ümit Dikbayır sosyal medyadaki paylaşımına "Halep oradaysa arşın burada! Bu işler iftirayla olmaz. Konuyu yargıya taşıdım, TBMM'den de dokunulmazlığımın kaldırılmasını istedim" notunu düştü. Dikbayır, Meclis Başkanlığı ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği dilekçeleri de paylaştı. (HABER MERKEZİ)