Ümit Dikbayır: Bazı şeyleri anlattığımda rezil olacaklar

İYİ Parti milletvekili Ümit Dikbayır, Disiplin Kurulu toplantısı öncesi konuştu. Dikbayır "Anlattığımda rezil olacaklar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Sakarya milletvekili Ümit Dikbayır için İYİ Parti Disiplin Kurulu bugün toplanıyor. Meral Akşener'in ve yakınlarının banka hesaplarını incelettiği ve çalışan bir kadını taciz ettiği iddiaları gündeme geldiğinde istifa edeceğini açıklayan Dikbayır, dün bu kararından vazgeçti. Dikbayır, hakkındaki iddiaların iftira olduğuna vurgu yaparak "Onun altında bazı parti yetkililerimizin çok utanacağı bir şey var" dedi.

Saygı Öztürk'ün "Milletvekili Ümit dikbayır: İstifa etmeyeceğim, rezil-kepaze edeceğim" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle: 

"Genel Başkan Akşener ve bazı parti yöneticileri aleyhine konuştuğu gündeme getirilen Ümit Dikbayır ise SÖZCÜ'ye yaptığı kapsamlı açıklamada hakkında ortaya atılan suçlamaların tamamını reddetti. Olayın açığa kavuşturulması için Parti Disiplin Kurulu ve İYİ Parti TBMM Disiplin Kurulu'na başvurdu. Dikbayır, iddiaların belli sürede ortaya çıkarılmaması halinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuracağını, iddialardan birisinin bile doğru çıkması halinde milletvekilliğinden istifa edeceğini kaydetmişti.

NELERLE SUÇLANIYORDU?

Hakkında daha önce ortaya atılan iddiaların her birinin suç konusu olduğunu belirten Dikbayır, Partiye verdiği dilekçesinde şu konuların araştırılmasını istemişti: 

– Genel Başkan Meral Akşener' in aile bireylerinin, ayrıca özel kalem müdürü ve eşinin banka hesaplarının
incelettirilmesi.
– Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinden şahsına, ailesine ve 3. kişilere ihale veya iş alınmasına aracılık etmesi.

– İYİ Parti'nin Sakarya- Hendek ilçe Başkanının işyerine (dershane) milletvekili sıfatını kullanarak ceza kestirdiği.
– Eski adı ile Twitter yeni adı ile X olan sosyal medya alanında ‘hizirçelebi06*' isimli bir hesap açtırdığı, yönettiği ve yönlendirdiği.
– Polonya'da bir şirketinin olduğu. 

Dikbayır, yalnız bu iddialar için değil, 'Henüz bana ulaşmamış ancak yukarıdaki iftira ve hakaretlerin her birine ilişkin gerçekler ortaya çıkana kadar ve Disiplin kurullarımız tarafından araştırma yapılırken çıkarılacak yeni iftiraların tamamını cevaplandırmaya hazırım' diyor.

İSTİFA ETMEYECEĞİM

Milletvekili Ümit Dikbayır'ın, partide çalışan bir kadına tacizde bulunduğu, daha sonra işinden atılmasını sağladığı iddiasıyla Yüksek Disiplin Kurulu'na verildiğini kamuoyu SZC Televizyonu'nda Serap Belovacıklı'nın programında yaptığım açıklamayla ilk kez öğrenmiş oldu. Bu bilginin açıklanmasından sonra, Dikbayır, SZC Televizyonu'nun programcılarından İpek Özbey'e Partisinden istifa edeceğini açıkladı. Ancak bu kararı, kendisini arayan partililer ve hemşerileri tarafından engellendi. 

Ümit Dikbayır, dün Ankara'ya geldi. Kendisiyle telefonla konuştum. “Konu, buralara nasıl geldi, nasıl getirildi, bambaşka yere nasıl evrildi? Anlaşılır gibi değil. Bu saatten sonra partimizden istifa etmeyeceğim, sonuna kadar duracağım' dedi. Dikbayır, şunları söyledi: 

'Açıkçası 5-10 gün sonra partimizden istifa etmeyi düşünüyordum. Bağımsız kalacaktım. Ama iş madem bu
hale getirildi, ben de sonuna kadar mücadele edeceğim. Yani yazık ediliyor. O kadar çok arayan var ki partili partisiz. Yazık ediyorlar partiye.'

UTANILACAK BİR ŞEY VAR

Onun altında bazı parti yetkililerimizin çok utanacağı bir şey var. Ben onu anlattığım zaman rezil, kepaze olacaklar. Bazı şeyleri anlatmaya utanıyorum. (Dikbayır, yazılmamak kaydıyla burada önemli iddialarda bulundu) Partide tacizde bulunulduğu öne sürülen kadını işten çıkarıp olayın üstünü kapattılar. O kızcağız da işten çıkarılmasını benden biliyor. Şimdi bilemişler, 5 sene önce işten çıkarttıkları bu kişiyi işe almışlar sırf bana iftira atsın diye. O zaman bu kızın kiminle ilişkisi bulunduğu, bu olayı kimin örtbas ettiği biliniyor. Genel Başkana doğru bilgi verilmiyor, yine bir dedikodu üzerinden gidiyor. Yarın bir gün anlattığım zaman ne yapacak? Evet, bunları açıkça anlatmak zorundayım. Çünkü bana açıkça iftira ettiler. Benim de çoluk çocuğum var. Öyle şey olur mu?'

Ümit Dikbayır, bugün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na hakkındaki iddiaların araştırılması için dilekçe verecek. Ayrıca TBMM Başkanlık Divanı'na dilekçe verip, iddia konularıyla ilgili dokunulmazlığının kaldırılmasını isteyecek. Yani; olay giderek dallanıp-budaklanacak." (HABER MERKEZİ)