VİDEO

Adıyaman'da çocuklar için sanat atölyesi: Jiyan heye hêvî her dem heye

Mordem Sanat Merkezi, Adıyaman’da depremzede çocuklar için oyun alanları ve etkinlik atölyeleri kurarak, çocukların travmalarını atlatmalarını yardımcı oluyor.

Şirin Bayık

ADIYAMAN - Depremin en çok etkilediği illerden Adıyaman’da yaşanan yıkımın ardından depremzedeler çadırlarda yaşamaya devam ediyor. Şehrin birçok noktasında çadır kentler kuruldu. Mordem Sanat Merkezi de Narlıkuyu bölgesinde bulunan çadır kentte çocuklara yönelik sanat atölyeleri, film gösterimi, oyun çalışmaları yürütüyor. Çocuk çadırının girişinde "Jîyan heye hevî her dem heyê" (Hayat olduğu sürece umut da daima olacak) yazıyor.

'DEPREMDEN EN ÇOK ÇOCUKLAR ETKİLENİYOR'

Diyarbakır Çocuk Hakları Odaklı Kriz Yönetim Ağı bünyesinde çalışmalar yürüten Mordem Sanat Merkezi'nden Barış Işık, depremden en çok çocukların etkilendiğini belirtti.

Işık, depremzede çocukların yaşadıkları travmayı oyunlarla ve sosyal aktivitelerle atlatabileceklerini söyledi. Enkazların arasında hayatını devam ettirmenin çocukları olumsuz etkilediğini belirten Işık, “Çocuklar bina yıkıntılarını gördükçe travması derinleşiyor” dedi. Işık, birçok çocuğun hala depremin etkisinde olduğunu vurgulayarak, çocukların şu an yaşadıkları çadır kentlerin de güvenli olmadığına dikkat çekti.

"Taş toprağın arasında kendilerini yaralayabiliyorlar, nitekim burada kendini yaralayan çocuklar gördük" diyen Işık, çalışmalarını büyüterek devam ettireceklerini ve afet bölgelerine mobil atölyeler götürmeyi planladıklarını da ekledi.