Adana'da aşırı sıcak meyve ve sebzelerin yanmasına neden oldu

Termometrelerin 40 derecenin üstüne çıktığı Adana'da birçok meyve yandı. Üreticiler durumun fiyatlara da yansıdığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Havaların ısınmasıyla Adana’da aşırı sıcaklar etkili oluyor. Kentte yetişen meyvelerde sıcak nedeniyle yanıklar oluşuyor.

Özellikle karpuz, kavun, şeftali ve domatesin etkilendiğini belirten Adana Kabzımallar Odası Başkanı Ali Batman, "Karpuzu önce poyraz vurdu ardından güneş yaktı. Güneş yanığı olan meyve ve sebzeler çabuk bozulup çöpe gidiyor. Tarım arazilerinde güneş yanığı nedeniyle önemli zararlar oluştu. Bu nedenle ürün azalınca fiyatları da yükseldi" dedi.

Kentte özellikle haziran ayından bu yana aşırı sıcak hava hakim olurken, termometreler 40 derecenin üstüne çıktı. Batman, bir süre daha aynı durumun yaşanmasını beklediklerini belirtti. Yanan karpuzun iki gün içinde tüketilmesi gerektiğini aksi takdirde çöpe gideceğini ifade eden Batman, "Şeftali de güneşten dolayı zarar gören meyvelerden, fiyatı arttı. Çünkü yanan şeftali direkt çöpe gidiyor. Ayrıca kavun ve domates de en çok zarar gören ürünler arasında. Pandemi, piyasa derken bu sefer de iklim şartları üreticiyi mağdur etti” diye konuştu.

Korona virüsü nedeniyle getirilen yasaklarda belirli günlerde açılan semt pazarlarının 1 Temmuz sonrası haftanın 7 günü açık olmasının üreticiyi sevindirdiğini söyleyen Batman, yaşanan sıkıntılara rağmen bu durumun piyasaya nefes aldıracağını vurguladı.

Kentteki semt pazarı esnafının tezgahlarında birçok meyve ve sebzede güneş yanığı var.(DHA)

Etiketler adana sıcak