Acıbademliler: Mahallede kaç cemaat yurdu daha açılacak?

İstanbul Acıbadem Mahallesi'nde yaşayanlar, hali hazırda bir sürü cemaat evi ve yurdu olduğunu dile getirerek bir tane daha açılmasını istemediklerini söyledi.

Acıbadem Mahalle Sakinleri, bir araya gelerek daha fazla mahallerinde cemaat yurdu istemediklerini söyledi.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Acıbademliler, bugün yaptıkları açıklamayla mahallelerinde özel mülkler kiralanarak ya da satın alınarak cemaat yurdu açma girişimleri olduğunu ve bunu istemediklerini dile getirdi.

Yapılan açıklamada mahallede halen faal yurtlar olduğu belirtilerek, "Faal olan Acıbadem Caddesi'ndeki Aziz Mahmud Hüdai Vakfı Yurdu ve Çilek sokaktaki TÜRGEV yurduna iki yurt ilavesiyle, bir kilometrelik mesafede dört ayrı cemaat ve tarikat yurdu olacak" denildi. 

'ÖĞRENCİLERİN BARINMA SORUNUNU DEVLET ÇÖZMELİ, CEMAATLER DEĞİL'

Açıklamada, 2021 yılının aralık ayında Antalya'da bir tarikat yurdunda bir gencin öldürüldüğü, bir ay sonra da Elazığ'da, bir cemaat evinde kalan tıp öğrencisi Enes Kara'nın intihar ettiği hatırlatılarak şöyle denildi: "Bu durum herkesi cemaat yurtlarında yaşananlarla ilgili olarak kaygılandırmalıdır. Bizler mahallemizde açılacak cemaat yurtlarında benzer olayların olmasından endişeliyiz. Yetkililere sesleniyoruz: Yaşanan olumsuzlukların, trajedilerin son bulması için daha kaç gencin gülüşünün solması gerekiyor? Öğrencilerimizin barınma sorunu; cemaatler, tarikatlar ile değil devlet tarafından çözümlenmelidir. Tüm öğrencilerimizin kamusal, parasız, nitelikli barınma hakkı vardır ve bunu anayasamız gereği kamu sağlamakla yükümlüdür. Fakat yıllardır devlet yurtları yapılmadı ve öğrenci yurtlarının açılması, işletilmesi bilinçli bir biçimde tarikatlara ve cemaatlere terk edildi. Aileler ve gençler bu yurtlara, evlere mahkum edildi. Cemaat ve tarikat yurtlarında intihar eden, tacize, tecavüze uğrayan ya da o yurtlarda öldürülen gençler bu ülkenin en önemli değerleri ve geleceğidir. Ne yeni bir Enes Kara intihar vakasına, ne yeni bir Aladağ yurt yangını vakasına, ne de yeni bir Ensar Vakfı istismarına tahammülümüz yok."