Abramovich'e yaptırım: Chelsea'nin satış süreci askıya alındı

Ukrayna-Rusya savaşı sebebiyle Rus iş insanlarına yaptırım uygulayan İngiltere hükümeti, Roman Abramovich'in kulübü Chelsea'nin tüm finansal işlemlerini durdurma kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de hükümet, Rus iş insanı Roman Abramovich'e yaptırım kararı aldı ve sahibi olduğu Chelsea Futbol Kulübü'nün satışını askıya aldı. Abramovich'in varlıkları donduruldu ve İngiltere'deki bireyler ve işletmelerle işlemleri yasaklandı. Ayrıca Rus oligarka seyahat yasağı ve ulaşım yaptırımları uygulandığı duyuruldu.

Açıklamada, "Abramovich, çelik şirketi Evraz, Norilsk Nickel'de hisse sahibi ve Chelsea FC'nin sahibi. Rus petrol şirketi Sibneft'in yüzde 73 hissesini 2005 yılında devlete ait gaz devi Gazprom'a 9,87 milyar sterline sattı. Net değeri tahmini olarak 9,4 milyar sterlin. 1990'larda Putin yönetiminde öne çıkan birkaç oligarktan biri" bilgisi verildi.

Hükümet böylece Chelsea'nin futbolcu transferi ve bilet satışı gibi tüm finansal faaliyetlerini de engellemiş oldu.

Rusya-Ukrayna savaşının ardından kulüp yönetimini vakfının mütevelli heyetine devreden Abramovich'in kısa süre içinde kulübü satması bekleniyordu. Bitlisli iş insanı Muhlis Bayrak da Chelsea'yi satın almak için girişimde bulunanlar arasındaydı.

(AA)