Abdurrahman Dilipak'tan iktidara: Geleceği görmek için kahin olmaya gerek yok

Abdurrahman Dilipak, iktidara yönelik "Ankara’nın bu kadar çok sorunla baş etmesi mümkün değil" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, "Gitti gidiyor" başlıklı yazısında "Geleceği görmek için kahin olmaya gerek yok" dedi. 

Dün attığı tweette "AK Parti'de ne oluyor? 15 Temmuz'da Fatih'te, bugün cuma çıkışı Eyüp Sultan'da cami çıkışı meydanda bir avuç insan... Ne oluyor, bu olanlara bir anlam veren var mı?" diyen Dilipak, bugünkü köşe yazısında, "İşin tadı kaçtı. Durum ortada. Söylenenleri bir kenara bırakın, herkes kendi şahidliği ile manzarayı görüyor aslında. Bu konuda da bütün suçu karşısındakilere yıkan bir durumla karşı karşıyayız. İnşallah, yarın 'söyledim ama dinletemedim' demek zorunda kalmam. Hep öyle oldu. 'Gidişattan belli idi' dedik hep. Geleceği görmek için keramete de gerek yok, kahin olmaya da gerek yok. Artık birçok gerçek; aklı ve vicdanı olan, öfke, ihtiras ya da korkudan akıl tutulması yaşamayanlar için 'aynel yakin' görülecek kadar açık" dedi. 

Dilipak, "Ankara’nın bu kadar çok sorunla baş etmesi, bugünkü şartlarda mümkün değil. Bu Media, bu trol ordusu ve partizanlar, bu süreçte en büyük risk" dedi.

Dilipak, "Bir kısım siyasiler, bürokratlar, işadamları, gazeteciler, sivil toplum adeta mayınlı tarlada top oynuyorlar. Yokuş aşağı koşar gibi gidiyorlar, ama gittikleri yer kaçtıklarını sandıkları şeye doğru!" ifadelerini kullandı. 

'HEM DÜNYADA HEM DE ÖBÜR DÜNYADA ÇOK AĞIR BEDEL ÖDERLER'

Dilipak şunları söyledi: 

"Yargıya güven yeniden nasıl tesis edilecekse edilmeli, yoksa kimsenin kimseye güveni kalmayacak. Bir “İhkak-ı Hak” arayışı başlarsa, o zaman bu kalabalıkları, kim nasıl durdurur, onu bilmem. Ama kesin olan bir şey varsa, bu ülke ve halkı, çok ağır bir bedel öder. Buna sebeb olanlar da kim olursa olsun, nereye kaçarlarsa kaçsınlar, hem bu dünyada, hem de öbür dünyada çok ağır bir bedel öderler. Benden söylemesi."