Abdullah Öcalan’ın avukatlarından yeni görüşme başvurusu

Asrın Hukuk Bürosu avukatları, 15 aydır haber alamadıkları PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşme talebiyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve İmralı Cezaevi Müdürlüğü’ne başvurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Raziye Öztürk, Faik Özgür Erol, Rezan Sarıc ve Emran Emekçi, İmralı Cezaevi’nde 15 aydır kendisinden haber alınamayan PKK lideri Abdullah Öcalan görüşmek için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ile İmralı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’ne başvurdu. 

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre avukatlar, müvekkilleri Abdullah Öcalan'la görüşmek için haftada iki kez olmak üzere yaptığı başvurulara olumlu ya da olumsuz bir yanıtın verilmemesi nedeniyle, 22 Kasım 2021 tarihinde Bursa Ceza İnfaz Hakimliği’ne “derhal görüşme” başvurusunda bulunmuştu. Hakimlik, görüşmeye engel olarak Abdullah Öcalan hakkında 12 Ekim 2021’de verilen 6 aylık avukat görüş yasağı ile 18 Ağustos 2021’de verilen 3 aylık aile görüş yasağı kararını gerekçe göstererek, başvuruyu reddetti. Ancak yasağa gerekçe gösterilen kararlara dair avukatlara bilgi verilmedi. (HABER MERKEZİ)