ABD'li akademisyenden Kılıçdaroğlu'na: Kurtarın bizi

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Kemerburgaz ziyareti sırasında karşılaştığı İngilizce öğretmeni ABD'li Ian Fitzmorris “Boğaziçi Üniversitesi’nde çalışıyorum. Bu da öğrencim. Kurtarın bizi, lütfen” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; İstanbul Eyüpsultan, Arnavutköy, Büyükçekmece ve Beylikdüzü ilçelerinde yürütülen projelerle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve bürokratlardan bilgi aldı. Kılıçdaroğlu'nun, Kemerburgaz Kent Ormanı ziyareti sırasında karşılaştığı İngilizce öğretmeni ABD'li Ian Fitzmorris, yanında bulunan öğrencisi Abdullah Demir’i göstererek, "Boğaziçi Üniversitesi’nde çalışıyorum. Bu da öğrencim. Kurtarın bizi, lütfen” dedi. İmamoğlu ise “Genel Başkanım, Amerika’yı demek istemedi galiba” esprisini yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'daki yerel seçimlerin tekrar edildiği 23 Haziran 2019 seçiminin 3. yıldönümünde, İstanbul’daydı. Sabah saatlerinde “İstanbul'a Hizmette 3. Yıl Sunumu” etkinliğine katılan Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu eşliğinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

CHP'li birçok ismin de eşlik ettiği Kılıçdaroğlu’nun ilk adresi, Mimar Sinan tarafından 1555-1562 yılları arasında yapılan ve Kemerburgaz Kent Ormanı içerisindeki Alibeyköy Barajı’nda bulunan Mağlova Su Kemeri oldu.

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, kent ormanında karşılaştıkları Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi öğrencisi Abdullah Demir ile ABD’li İngilizce öğretmeni Ian Fitzmorris’le sohbet etti. Fitzmorris, İmamoğlu’nun, “Burada yaşıyorsunuz. Nerelisiniz” sorusuna, “Amerikalıyım. Boğaziçi Üniversitesi’nde çalışıyorum. Bu da öğrencim. Kurtarın bizi, lütfen” yanıtını verdi. İmamoğlu’nun, “Genel Başkanım, Amerika’yı demek istemedi galiba” diye cevap verdi.

Kemerburgaz’ın ardından Arnavutköy’e geçen Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, Boğazköy İstiklal Mahallesi’ndeki köy kahvesinde çay molası verdi. Kılıçdaroğlu, ziyaretin sonunda bir vatandaşın “Benimle tavla oynarsan, oyumu sana vereceğim; söz” şeklindeki teklifine, "Tamam" yanıtını verdi.

Ziyaretin ilerleyen saatlerinde Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, “Büyükçekmece-Beylikdüzü Kordonboyu Düzenlemesi İnşaatı”nda incelemelerde bulunduktan sonra Beylikdüzü Yaşam Vadisi’ne uğradı. Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyetin son durağı, açılışı 19 Haziran’da gerçekleşen “Beylikdüzü Galeri”deki “Ekrem İmamoğlu Koleksiyonu Sergisi” oldu. (HABER MERKEZİ)