AB'den Gazze açıklaması: Bu, uluslararası insani hukuka aykırı

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Borrell, "İsrail'e yönelik devam eden ve ayrım gözetmeyen roket saldırıları da dahil sivillere yönelik tüm saldırıları kınıyoruz" dedi.

İsrail sınırından Gazze. (28 Ekim 2023)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail'in dünden bu yana hava ve kara operasyonlarını yoğunlaştırdığı, internet ve telefon bağlantısının tamamen kesildiği Gazze'deki duruma ilişkin açıklama yaptı.

Sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) hesabından bir mesaj paylaşan Josep Borrell, "Gazze, ağır bombardıman devam ederken mutlak bir karartma ve izolasyon altında" dedi. Borrell, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) 'elektrik, gıda ve suyun olmadığı Gazze'deki halkın içinde bulunduğu umutsuz durum hakkında uyarıda bulunduğunu' hatırlattı.

'SİVİLLERE YÖNELİK TÜM SALDIRILARI KINIYORUZ'

"Çocuklar da dahil çok fazla sayıda sivil öldürüldü. Bu, Uluslararası İnsani Hukuk'a aykırı" diyen Borrell, "İnsani (yardımlara) erişim için acilen çatışmalara ara verilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı. Borrell, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İsrail'e yönelik devam eden ve ayrım gözetmeyen roket saldırıları da dahil olmak üzere sivillere yönelik tüm saldırıları kınıyoruz; rehinelerin acil ve koşulsuz bir şekilde serbest bırakılmasını talep ediyoruz." (DIŞ HABERLER)