ABD'de yetişkinlerin yüzde 40'ından fazlası aşılandı

Aşılama sürecinin hızlandığı ABD'de, yetişkinlerin yüzde 44'üne en az bir doz Covid-19 aşısı yapıldı. ABD'De Pfizer aşısının önümüzdeki günlerde çocuklar için de onay alması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Nüfusu yaklaşık 328 milyon olan ABD'de, yetişkinlerin yüzde 44'üne en az bir doz Covid-19 aşısı yapıldığı açıklandı. ABD Hastalık Kontrol Merkezi'nden yapılan açıklamada, yetişkin nüfusun yüzde 31'inin de iki dozla tamamen aşılandığı belirtildi.

CDC Başkanı Rochelle Walensky, Federal İlaç Dairesi'nin (FDA) 12-15 yaş arasındaki çocukların da aşılanıp aşılanmayacağı konusundaki kararını kısa sürede açıklamasının beklendiğini söyledi. Pfizer firması, klinik denemelerinde aşının bu yaş grubunda da etkili olduğunu açıklayarak acil kullanım onayı için FDA'e başvuruda bulunmuştu.

FAUCI'DEN GENÇLERE: ÇÖZÜMÜN PARÇASI OLUN

Beyaz Saray Sağlık Danışmanı ve bulaşıcı hastalıklar uzmanı Dr. Anthony Fauci de, dün CNN'e yaptığı açıklamada çocuklar için FDA onayının çıkmasını beklediğini ve bu yaş grubunun aşı olmaktan imtina etmemesini umduğunu söyledi. Fauci, aşının çocuklar için onay alması halinde hemen uygulanmaya başlanabileceğini belirterek, "Gençler olarak kendinizi koruma ama aynı zamanda hastalığı başkalarına bulaştırmayacağınızı bilme imkânınız olacak" dedi. Fauci, gençleri 'sorunun değil çözümün parçası olmaya çağırdığını' söyledi. (DIŞ HABERLER)