ABD'de üniversite saldırısı: 3 kişiyi öldüren saldırganın 'hedef listesi' ortaya çıktı

ABD'nin Las Vegas kentindeki Nevada Üniversitesi'nde üç kişiyi öldüren, bir kişiyi ağır yaralayan silahlı saldırganın bir 'hedef listesi' olduğu anlaşıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Nevada Üniversitesi'nin (UNLV) Las Vegas kampüsünde düzenlenen silahlı saldırıda üç kişiyi öldüren, bir kişiyi yaralayan eski öğretim üyesi Anthony Polito’nun bir 'hedef listesi' olduğu, ancak öldürdüğü kişilerin bu listede yer almadığı açıklandı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, listede, Polito'nun UNVL ve daha önce çalıştığı Kuzey Carolina Üniversitesi'nden kişilerin yer aldığını belirten polis, bu kişilerin isimlerini paylaşmadı, ancak söz konusu kişilerin durumdan haberdar edildiğini bildirdi. Polisin açıklamasına göre, saldırgan, öncesinde, ülke çapında çalışan öğretim görevlilerine içinde beyaz bir toz bulunan 20'den fazla şüpheli zarf da göndermişti.

'İŞ BAŞVURULARI REDDEDİLDİ' İDDİASI

ABD'nin Las Vegas kentindeki Nevada Üniversitesi'nin kampüsünde, 6 Aralık Çarşamba günü düzenlenen silahlı saldırıda üç kişi hayatını kaybetmişti. 1 kişiyi de yaralayan saldırgan, polis tarafından öldürülmüştü. ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), kampüse yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta yer alan "Harry Reid Uluslararası Havaalanı"na gelen uçuşları geçici olarak durdururken, üniversitede derslere ara verilmişti.

Polis, 67 yaşındaki Anthony Polito’nun 'mali sıkıntı içinde' olduğunu, üç öğretim üyesini öldürdüğünü ve dördüncüsünü de yaraladığını söylemişti. Yetkililer, farklı üniversitelerdeki çeşitli iş başvurularının reddedilmesinin, silahlı saldırının nedeni olabileceğini belirtmişti.

Hayatını kaybedenlerin ikisinin Cha Jan Chang (64) ve Patricia Navarro-Velez (39) olduğu açıklandı. Üniversite yetkilileri, üçüncü kişinin adının yakınlarına ölüm haberinin verilmesinin ardından açıklanacağını kaydetti. 38 yaşındaki misafir öğretim üyesi olan yaralının ise durumumun kritik olduğu açıklandı. (DIŞ HABERLER)