ABD'de milyarderle lüks seyahatlere çıkan Yüksek Mahkeme Yargıcı için azil talebi

Demokrat Partili vekil Ocasio-Cortez, bir milyarderden lüks seyahat ve hediye kabul eden Yüksek Mahkeme Yargıcı Thomas'ın azli için soruşturma çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Yüksek Mahkeme Yargıcı Clarence Thomas'ın Cumhuriyetçi Parti bağışçılarından milyarder Harlan Crow'un masraflarını karşıladığı lüks seyahatlere çıktığı ve kendisinden pahalı hediyeler aldığı haberlerinin ABD basınına yansımasının ardından Demokrat Partili Temsilciler Meclisi üyesi Alexandria Ocasio-Cortez, Clarence Thomas'ın görevinden azledilmesini talep etti.

Reuters'ın haberine göre, Ocasio-Cortez, konuya ilişkin verdiği demeçte, "Azil için yürütülecek soruşturma Temsilciler Meclisi'nin sorumluluğunda" dedi. Demokrat Partili vekil, ABD Kongresi'nin alt kanadı olan Temsilciler Meclisi'nde Cumhuriyetçi Parti çoğunluğu olduğunu hatırlatarak, bu konuda ilerleme kaydetmenin olası görünmediğini ifade etti. 

CROW: THOMAS'I HİÇBİR ZAMAN ETKİLEMEYE ÇALIŞMADIM

Yüksek Mahkeme Yargıcı Thomas'ın danışmanları hakkında da inceleme başlatılmasını talep eden Alexandria Ocasio-Cortez, 1991 yılından bu yana görevde olan yargıç ile Cumhuriyetçi Partili iş insanının ilişkilerinin çıkar çatışmasına işaret ettiğini kaydetti. 

ABD'nin ProPublica basın kuruluşu, 6 Nisan'da, Yüksek Mahkeme Yargıcı Thomas'ın, Yüksek Mahkeme yargıçları ile federal yargıçlara lüks hediye ve seyahatleri beyan etme zorunluluğu getiren federal yasalara rağmen, Cumhuriyetçi Parti bağışçılarından milyarder Harlan Crow'un on yıllardır sağladığı hediye ve seyahatleri beyan etmediğini yazmıştı. 

Thomas, söz konusu hediye ve seyahatlerin 'kişisel' olduğunu savunarak bunları beyan etme gibi bir zorunluluğu olmadığını iddia ederken, Crow da ProPublica'ya yaptığı açıklamada, "Hiçbir zaman Yargıç Thomas'ı herhangi bir yasal veya siyasi mesele konusunda etkilemeye çalışmadım" demişti. (DIŞ HABERLER)