ABD'de Masterchef Junior'ın çocuk yıldızı Ben Watkins vefat etti

ABD'de yayınlanan MasterChef Junior yarışmasının katılımcılarından biri olan trajik yaşam öyküsüyle yanınan Ben Watkins, 14 yaşında hayatını kaybetti. Ben bir buçuk yıldır kanserle mücadele ediyordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de yayınlanan MasterChef Junior programının çocuk yarışmacılarından Ben Watkins, nadir görülen bir kanser nedeniyle 14 yaşında hayatını kaybetti. Yarışmada güler yüzlülüğüyle tanınan ve trajik yaşam öyküsüyle dikkat çeken Ben, bir buçuk yıldır nadir görülen bir yumuşak doku kanseriyle mücadele ediyordu. Temmuz ayında akciğer, omurga ve omuzdaki tümörler nedeniyle kemoterapi görmüştü.

BABASI ANNESİNİ ÖLDÜRDÜ

Ben, 2018 yılında 12 yaşındayken MasterChef Junior'a katıldığında, yaşam öyküsü Amerikan kamuoyunda ses getirmişti. Zira Ben'in babası 2017 yılında önce annesini, sonra kendisini öldürmüştü. Bu sırada 11 yaşında olan çocuğun bakımını, anneannesi Donna Edwards ile dayısı Anthony Edwards üstlenmişti. Ben ise yarışmada güler yüzüyle dikkat çekiyordu.

'HER ŞEYİ ANNEMDEN ÖĞRENDİM'

Ben, aşçılık becerilerini babasının Chicago'daki ızgara restoranında geliştirdiğini, burada sipariş alıp kasada dursa da bir yandan da ev yapımı kurabiye ve tatlılarını sattığını da anlatmıştı. "Annem bana bildiği her şeyi öğretti. Ya da onu izleyerek öğrendim" demişti.

'HAK ETTİĞİNDEN ÇOK FAZLA ACI ÇEKTİ'

Anneanne Edwards Ben'in ölümünün ardından yaptığı açıklamada, "Ben'imiz, kanserle bir buçuk yıl süren mücadelenin ardından annesiyle birlikte olmak için eve gitti. Bu Dünya'da geçirdiği 14 yılda hak ettiğinden çok fazlasını çekti ama acısının nihayet bitmesiyle ve çok fazla kişi tarafından seviliyor olduğunu bilmesiyle teselli buluyoruz" dedi.

ÜNLÜ ŞEF GORDON RAMSAY'DAN PAYLAŞIM

Yarışmanın jürilerinden biri olan ünlü şef Gordon Ramsay da, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda Ben'i "İnanışmaz derecede yetenekli bir aşçı ve daha da güçlü bir genç adam" olarak niteledi. MasterChef'in Instagram sayfasından paylaşılan mesajda da Ben için "Dikkate değer derecede olumlu bir tavrı vardı. Her yaştan şef için harika bir rol modeliydi" denildi. (DIŞ HABERLER)