ABD'de en az 70 köpeği öldüren mama toplatılıyor

ABD'de 70'den fazla köpeğin ölmesi ve 80'inin hastalanması sonrası önde gelen bir firmanın kuru mamaları piyasadan toplatılıyor. Midwestern Pet Foods şirketinin popüler markası Sportmix'in içinde hayvanlar için zehirli olan aflatoksin maddesi bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Midwestern Evcil Hayvan Gıdaları (Midwestern Pet Foods) isimli şirketin mamalarının en az 70 köpeğin ölümüne, 80'inin zehirlenmesine yol açtığı ortaya çıktı. Firmanın en popüler markalarından Sportmix'in yanı sıra diğer kuru köpek ve kedi markaları Pro Pac Originals, Splash, Sportstrail ve Nunn Better'ın geri çağrıldığı açıklandı.

Yapılan testlere göre mamaların içinde, yüksek seviyelerde zehirli aflatoksin maddesi görüldü. Bu maddenin, mısır ve tahıllarda oluşan küften kimyasal tepkimeler sonucu ortaya çıktığı belirtildi.

Bu maddeyle zehirlenen hayvanlarda kusma, hareketsizlik ve iştah kaybı görüldüğü belirtildi.

Amerikan İlaç ve Gıda Dairesi'nden (FDA) yapılan açıklamadaysa, Sportmix yiyen 70'den fazla köpeğin öldüğü, 80'den fazlasının hastalandığı ve firmaya soruşturma başlatıldığı belirtildi. FDA, mamalarda tehlikeli seviyelerde aflotoksin bulunduğunu teyit etti.

Indiana merkezli Midwestern Pet Foods şirketi, aralık ayında da 28 köpeğin ölümü sonrası Sportmix markasının bazı ürünlerini geri çekmişti. 1926'da kurulan firma, tarihinde ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını da duyurdu. (DIŞ HABERLER)