ABD Temsilciler Meclisi'nden LGBTİ+ haklarının korunması için Eşitlik Yasası'na onay

ABD Temsilciler Meclisi, Eşitlik Yasası olarak bilinen LGBTİ+ haklarının genişletilmesini öngören tasarıyı onayladı. Tasarı, 206'ya karşı 224 oyla Temsilciler Meclisi'nde kabul edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Temsilciler Meclisi, LGBTİ+'lara yönelik ayrımcılıkla mücadele ve adalet sisteminde 'adil muamele' ile küresel çapta LGBTİ+ haklarının genişletilmesi için hazırlanan Eşitlik Yasası'nı onayladı. Yasa tasarısı, 206'ya karşı 224 oyla Temsilciler Meclisi'nde kabul edildi. 

Başkan Joe Biden, görevinin ilk 100 gününde Eşitlik Yasası olarak bilinen LGBTİ+ haklarına ilişkin düzenlemeyi imzalama sözü vermişti. Tasarı ırk, din, ulusal köken ve cinsiyet temelinde ayrımcılığı yasaklayan 1964 Medeni Haklar Yasası'nın kapsamına cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinin de eklenmesini öngörüyor. 

Demokratların çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi'nde onaylanan tasarıya, yalnızca üç Cumhuriyetçi vekilden 'evet' oyu geldiği kaydedildi. Tasarının yasalaşması için 50 sandalyesi Cumhuriyetçilerde, 50 sandalyesi de Demokratlarda olan Senato'dan 60 Cumhuriyetçi vekilin onayını alarak geçmesi gerekiyor. 

Biden, şubat ayı başında LGBTİ+ haklarının korunmasını mali yaptırımlar yoluyla genişletmeyi amaçlayan bir bildiri yayınlamıştı. Biden'ın bildirisinde, yurt dışında çalışma yürüten Amerikan kurumlarına 'yabancı hükümetler tarafından LGBTİ+ bireylerin veya LGBTİ+ hareketinin suç sayılmasıyla mücadele etme' çağrısı yapılmıştı.

Bildiride bu kurumlara, LGBTİ+ haklarının ihlal edilmesi durumunda, 'potansiyel mali yaptırımlar ve vize kısıtlaması da dahil olmak üzere tüm diplomatik araçların kullanılması' talimatı verilmişti. (DIŞ HABERLER)