ABD-Meksika sınırında bir ayda 210 bin göçmen alıkonuldu

ABD mart ayında Meksika sınırını geçmeye çalışan 210 bin göçmeni alıkoydu. Bunun son 20 yılın en yüksek oranı olduğu kaydedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- ABD sınır yetkilileri, mart ayında Meksika sınırını geçmeye çalışan 210 bin göçmeni gözaltına alarak alıkoydu. Bu sayı, ABD Gümrük ve Sınır Koruma istatistiklerine göre, Şubat 2000'den bu yana kaydedilen en yüksek oran.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, mart ayında gözaltına alınanların sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 24 arttı. 2021 Mart’ında 169 bin göçmen sınırda toplanmış, binlerce refakatsiz çocuk yerleştirilmeyi beklerken günlerce kalabalık sınır istasyonlarında mahsur kalmıştı.

PANDEMİ SEBEBİYLE GÖÇMENLER HIZLICA SINIR DIŞI EDİLİYOR

Biden yönetimi pandemi dönemi sınır düzeninin geçen yıl 23 Mayıs'ta sona ermesinin ardından göçmenlerin Meksika'ya sınır dışı edilmelerini kolaylaştırmıştı. Mart ayında ABD'ye gelen göçmenlerin yaklaşık yarısının bu karar kapsamında sınır dışı edildiği kaydedildi.

Orta Amerika ülkelerinden gelen göçmenlerin yanı sıra Ukrayna ve Rusya'dan göçmenler de Meksika sınırlarında görüntülenmişti. (DIŞ HABERLER)