Meksika'da göçmenleri taşıyan kamyon devrildi: 54 ölü, onlarca yaralı

Orta Amerika'dan ABD'ye gitmeye çalışan göçmenleri taşıyan bir kamyon Meksika'da devrildi. 100'den fazla göçmenin bulunduğu kamyonun, ağırlık nedeniyle bir virajı alamadığı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meksika'da daha iyi bir yaşam umuduyla hayatlarını riske atarak ABD'ye ulaşmaya çalışan göçmenleri taşıyan bir kamyon kaza yaptı. Kazada çoğunluğu Orta Amerika ülkelerinden 54 kişi öldü.

100'den fazla göçmeni taşıyan kamyon, Meksika'nın güneyinde, Guatemala sınırındaki Chiapas eyaletinde keskin bir virajı alamayınca devrildi. Kaza sırasında kamyonun kapaklarının açıldığı, 49 kişinin olay yerinde, beş kişinin de tıbbi müdahaleye rağmen öldüğü açıklandı. Ölenler arasında kadın ve çocukların da bulunduğu belirtilirken, onlarca yaralının da hastanede tedavisi sürüyor.

Kazadan kurtulan Guatemalalı göçmenlerden biri, "Kamyon virajı dönerken içindeki insanların ağırlığıyla devrildi. Ağırlığı kaldıramadı" dedi. 

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador Twitter'dan yaptığı açıklamada kazanın 'çok verici' olduğunu belirtti. Guatemala ve El Salvador yönetimleri ise kazada ölenler arasında kaç vatandaşlarının bulunduğunun araştırıldığını açıkladı. 

Orta Amerika'da şiddetten ve yoksulluktan kaçmak için ABD'ye gitmek isteyen düzensiz göçmenler çoğunlukla Meksika üzerinden kara yolunu kullanıyor. Ancak insan kaçakçılarının organize ettiği ağ çerçevesinde, büyük kamyonlarla yapılan bu yolculuk son derece tehlikeli. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Meksika kaza göçmen