ABD, Kremlin Sözcüsü'nün yakınlarını da yaptırım listesine aldı

ABD Hazine Bakanlığı, Kremlin Sözcüsü Peskov'un 3 yakını, oligark Viktor Vekselberg, VTB Bank Yönetim Kurulu ve 12 Duma üyesi de dahil çok sayıda isme yaptırım uygulanacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- ABD yönetimi, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı nedeniyle daha fazla 'Rus elitine' yaptırım uygulama kararı aldı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'un 3 yakın aile üyesi, Rus iş insanı Viktor Vekselberg, VTB Bank'ın yönetim kurulu ve 12 Duma üyesinin de aralarında bulunduğu çok sayıda isim yaptırım listesine alındı.

ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'ya "vahşi ve yasadışı işgalini" destekleye Kremlin elitlerinin, liderlerinin, oligarklarının ve bunların aile üyelerinin yaptırım listesine alındığı duyuruldu.

Kremlin Sözcüsü Peskov'un yaptırım listesine alınan aile üyelerinin "Peskov'un memur maaşıyla uyuşmayan ve muhtemelen Peskov'un Putin'le olan bağlantılarının haksız kazanılmış serveti üzerine inşa edilmiş lüks hayat yaşadığı" aktarıldı.

Hazine Bakanlığı'nın açıklamasında, Rusya Güvenlik Konseyi'nin daimi üyesi olan Vyacheslav Victorovich Volodin dahil olmak üzere Rusya Devlet Duması'nın 12 üyesine de yaptırım uygulanacağı belirtildi.

Öte yandan ABD Hazine Bakanlığı, G7 liderlerinin açıklamasıyla uyumlu olarak Rusya'ya uygulanan yaptırımlardan kaçmak için sanal para birimi kullanma girişimlerine karşı korunmak için rehber yayımladı. (AA)