ABD askeri personelini taşıyan helikopter Avustralya'da düştü: 3 ölü

ABD’ye ait askeri bir hava aracının ortak bir tatbikat sırasında Avustralya’da düştüğü, düşen helikopterde ABD askeri personelinin olduğu açıklandı. ABD, üç askerin öldüğünü duyurdu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçinde 23 ABD askeri personelinin olduğu askeri bir hava aracının bir tatbikat sırasında Avustralya’nın Kuzey Toprakları bölgesinde düştüğü bildirildi. Sky News Australia, içinde yaklaşık 20 ABD askeri personelinin olduğu, “Boeing MV-22B Osprey” tipi bir helikopterin Darwin kıyıları açıklarında düştüğünü duyurdu. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Avustralya Savunma Bakanlığı, olayın “Predator’s Run 2023” askeri tatbikatı sırasında yaşandığını, hava aracında ABD savunma personelinin bulunduğunu açıkladı. Konuya ilişkin açıklama yapan Avustralya Başbakanı Anthony Albanese de yaşanan olayı 'trajik' olarak nitelendirerek ABD'ye ait söz konusu hava aracının “Predator’s Run 2023” tatbikatına katıldığını doğruladı.

ABD'den yapılan açıklamaya göre, olayda üç ABD askeri hayatını kaybetti, yaralı beş asker ise hastaneye kaldırıldı.

TEMMUZ AYINDA DA AVSUTRALYA'YA AİT HELİKOPTER DÜŞMÜŞTÜ

Avustralya’nın ABC kanalı, olaya ilişkin haberinde bir kişinin durumunun ciddi olduğunu, iki yaralının durumunun ise stabil olduğunu aktarmıştı. İtfaiye ve Acil Durum Servisleri’nden e-posta yoluyla yapılan bir açıklamada da Kuzey Toprakları Polisi’nin Melville Adası’nda yaşanan kaza ile ilgili ihbar aldığı bilgisi paylaşılmıştı. 

Japonya, ABD, Avustralya ve Filipinler’in dün Güney Çin Denizi’nde ortak tatbikat düzenlediği bildirilmişti. Temmuz ayında ise yine bir tatbikat sırasında bir helikopter düşmüş, dört Avustralya askeri hayatını kaybetmişti. (DIŞ HABERLER)