Avustralya'dan 'helikopter' açıklaması: Kayıp askerler için umutlar tükendi

Avustralya Savunma Bakanı Marles, ABD ile ortak tatbikat sırasında okyanusa düşen askeri helikopterde bulunan dört kişiyi sağ bulma umutlarının tükendiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avustralya Savunma Bakanı Richard Marles, 28 Temmuz Cuma günü Queensland eyaletinde düşen askeri helikopterin kayıp mürettebatı hakkında açıklama yaptı. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Bakan Marles, kaza sırasında helikopterde olan dört askeri sağ bulma konusunda çok az umutlarının kaldığını söyledi. Marles, bu sabah basına yaptığı açıklamada, "Feci bir olay yaşandı ve geçen her saatle birlikte (askerleri) bulma umudunun kaybolduğu artık netlik kazandı" ifadelerini kullandı. 

'SORUŞTURMA TAMAMLANANA KADAR FİLONUN UÇUŞLARI DURDURULDU'

Başlatılan arama-kurtarma çalışmalarına yüzlerce askeri personelin katıldığını ve helikopterin enkazına ulaşıldığını aktaran Marles, açılan soruşturma sonuçlanana kadar helikopterin ait olduğu MRH-90 filosunun uçuşlarının durdurulacağını bildirdi. 

Savunma Kuvvetleri Başkanı Angus Campbell de konuya ilişkin açıklama yaparak helikopterdeki dört askeri bulmanın sudaki güçlü akıntılar sebebiyle kolay olmayacağını, fakat operasyonun sürdüğünü söyledi. Campbell, "Arkadaşlarımızı ailelerine teslim etmek için mümkün olan her şeyi yapacağız" ifadelerini kullandı. 

Avustralya Savunma Bakanlığı, 30 Temmuz Pazar günü kayıp dört askerin Daniel Lyon, Maxwell Nugent, Joseph Laycock ve Alexander Naggs olduğunu açıklamıştı.

Ne olmuştu?

Avustralya Savunma Kuvveti'ne (ADF) ait bir helikopterin 28 Temmuz Cuma günü geç saatlerde Queensland eyaleti açıklarında okyanusa düşmesinin ardından ABD ile yürütülen ortak tatbikat durdurulmuştu. Helikopterin eyalet başkenti Brisbane'e yaklaşık 890 kilometre mesafedeki Hamilton Adası açıklarında suya iniş yaparken düştüğü, helikopterde bulunan dört kişinin hayatını kaybettiğinden endişe edildiği belirtilmişti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Savunma Bakanı Richard Marles, "MRH-90" tipi helikopter için arama-kurtarma çalışması başlatıldığını duyurmuştu. "Talisman Sabre" tatbikatının direktörü Damian Hill de tatbikatın durdurulduğunu açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)