AA Genel Müdürü'nden 'kurumsal itibar' açıklaması: Ajansımız sadece habercilik yapmaktadır

İki bakana sorduğu soru nedeniyle iş akdi feshedilen muhabir Musab Turan'la ilgili AA'dan açıklama geldi: "Eski çalışanımızın yapmış olduğu eylem gazetecilikle ve yayın ilkelerimizle örtüşmemektedir."

Google Haberlere Abone ol

 

DUVAR- Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürü Serdar Karagöz, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye sorduğu 'Süleyman Soylu' sorusu yüzünden iş akdi feshedilen muhabir Mushab Turan'la ilgili açıklama yaptı. 

'STRATEJİK HEDEFLERİ OLAN BİR EYLEM'

AA'nın Yönetim Kurulu Başkanı da olan Karagöz, şunları söyledi: "Bir eski çalışanımızın yapmış olduğu eylem gazetecilikle ve ajansımızın yayın ilkeleri ile kesinlikle örtüşmemektedir. Bu eylemin motivasyonu çok yönlü olarak incelenecektir. Konu planlı, hesaplı, sonuçları önceden öngörülmüş, stratejik hedefleri olan bir eylem olarak tarafımızca değerlendirilmektedir.

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK'

Kurumumuz içinde bu konunun üzerine gidilecektir. Konuyla ilgili her türlü idari tedbir alınmıştır. Öte yandan kurumumuz, bu eylemin faili hakkında suç duyurusunda bulunmuştur. Konu hukuka intikal ettirilmiştir.

Ajansımız sadece habercilik yapmakta ve kurumsal itibarını her şeyin üzerinde tutmaktadır." (AA)