Musab Turan: Danışman kulağıma eğilip 'soru sormuyoruz' deyince bende kayış attı

İki bakana sorduğu soru nedeniyle Anadolu Ajansı'ndan kovulan muhabir Musab Turan olayı anlattı: "Bakanın danışmanı Rıdvan Tezel kulağıma eğilerek soru sormuyoruz dedi. Benim burada kayışım attı..."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR-Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye sorduğu 'Süleyman Soylu' sorusu yüzünden Anadolu Ajansı'nın iş akdini feshettiği muhabir Mushab Turan Instagram'dan yaptığı canlı yayınla yaşananları anlattı.

Babasının Erbakan'ın öğrencilerinden ve AK Parti teşkilatından olduğunu belirten Turan'ın açıklamaları şöyle:

"Ben gündemi takip eden bir insanım, toplumun nasıl kalkınacağına dair bir kitap da yazdım. Allah'a hep beni aileme mahcup etme diye dua ederim. Özellikle babama mahcup olmaktan Allah'a sığınırım. AKP hareketini Sultanbeyli'de başlatan bir isimdir. Ama ben de bir bireyim. Bugün yaşananları kısaca özetleyeyim.

Normal haber telaşıyla gündemi takip eden biri olarak oradaydım. Sayın Bakan'ın danışmanı Rıdvan Tezel, kulağıma eğilerek soru sormuyoruz dedi. Benim burada kayışım attı.

Orada zaten TRT, DHA ve AA var. Bu adamlar zaten size ne sorabiliyor ki? Bir tane soru sordum, baktım bu özgüven hayra alamet değil. Zaten kendi içimde AKP'nin artık fabrika ayarlarına dönmesi gerektiğini düşünüyorum. Siyasetin adalet ekseninde kendi rayına oturması lazım. Ülke siyasetinin rayına girmesi ve huzur ortamı gerekliydi. Ben de kendime bir sorumluluk biçtim, pişkin bakan danışmanının sözleri bana sorumluluk yükledi.

Sorumun sonunda duygusallaştığım için özür diliyorum ama bu soruyu sorduğum için özür dilemiyorum. AK Parti'yi herkes bitirmeye çalışıyor. Toplum hareketi, dip dalga diyoruz ya insanlar inandı, güvendi. AK Parti'nin fabrika ayarlarına dönmesi çocuklarımızın geleceği için çok önemli."


BABA TURAN: TASVİP ETMİYORUM

Musab Turan'ın yayında bahsettiği babası da Twitter hesabından açıklama yaparak oğlunun tavrını eleştirdi. Baba Ali Seydi Turan şunları söyledi:  

"Kamuoyuna duyurulur: 21.05.2020 Tarihli ulusal basında haber programlarında adı geçen Musab Turan'ın babası olarak sorulan soruyu ve soru şeklini tasvip etmediğimi kamuoyuna deklare ediyorum. AK Parti'nin kuruluşundan bugüne gururla bu davanın neferi oldum.

Parti teşkilatının her kademesinde bulundum. Duruşumda bir milim sapma olmamıştır. Oğlumun Türkiye kamuoyunu meşgul etmesinden dolayı rahatsız olduğumu beyan eder, saygılarımı sunarım." (HABER MERKEZİ)

 

 

Etiketler musab soylu Musab Turan