6 yaşında çocuğa istismarda Yusuf Ziya Gümüşel adliyeye sevk edildi

6 yaşındaki çocuğun istismarına ilişkin soruşturmada hakkında yakalama kararı bulunan Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel de gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Altı yaşındaki kız çocuğunun istismarı davasında İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel ile Kadir İstekli hakkında yakalama kararı çıkarılmasının ardından, iki şüpheli de gözaltına alındı.

H.K.G adlı kız çocuğu ile ‘evlendiği’ ve cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen Kadir İstekli, dün gece İstanbul Pendik'te gözaltına alınarak, Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülmüştü.

Baba Yusuf Ziya Gümüşel'le ilgili arama çalışmalarının devam ettiği bildirilmişti. Sabah saatlerinde Gümüşel de gözaltına alındı.

Şahıslar emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Ne olmuştu?

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G., babasının 6 yaşında iken kendisini 29 yaşındaki Kadir İstekli'yle imam nikahı kıyılarak evlendirmesi sonucu çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını anlatarak şikayetçi oldu. Delillere rağmen H.K.G.'nin şikayetiyle ilgili iki yıl boyunca dava açılmadı ve kimse gözaltına alınmadı. 30 Ekim 2022’de İstanbul Anadolu Başsavcılığı’nın iddianamesi tamamlandı. Savcı iddianamede H.K.G.’nin anne ve babasının istismara göz yumduğunu anlattı. İddianamede Kadir İstekli, tarikat lideri baba Yusuf Ziya Gümüşel ile anne Fatma Gümüşel’in zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı suçunu işlediklerini belirtildi. Üç sanığın en az 27’şer yıl hapisle cezalandırılmaları istendi. Ayrıca savcı, Kadir İstekli için cinsel saldırı suçundan da ceza talep etti. (HABER MERKEZİ)