5 gün filyasyon bekledi, korona çıktı

Gaziantep’te ateş, öksürük şikayetiyle hastaneye giden ancak “Filyasyon ekibi gelmeden test yaptıramazsınız” yanıtı alan görme engelli Yurdanur Mutlu, evde bekleyişten sonuç alamayınca tekrar hastaneye giderek günler sonra test yaptırabildi. Covid-19 pozitif olduğunu öğrenen ve hastalığı ağır geçirdiğini belirten Mutlu “Beni bu kadar geciktirmeseler hastalığı bu kadar ağır atlatmazdım” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Gaziantep’te yaşayan görme engelli emekli Avukat Yurdanur Mutlu’nun temaslı olduğu arkadaşının eşine Covid-19 pozitif tanısı konuldu. Kendisinde de öksürük, tat ve koku kaybı olmasının üzerine PCR testi yaptırmak istedi. Bu süreçte hastaneye giden ve “Filyasyon ekibi gelmeden test yaptıramazsınız” yanıtını alan Mutlu, filyasyon ekibinin gelmemesi nedeniyle beş gün test yaptıramadı.

'EMEKLERİMİN ÇÖPE ATILMASINA ÜZÜLÜYORUM'

Gazete Duvar’a 10 Kasım tarihinde yaşadıklarını anlatan ve test yaptıramadığı için “Bu devlete 37 yıl hizmet etmiş biri olarak Covid-19 olmaktan çok emeklerimin çöpe atılmasına üzülüyorum” ifadelerini kullanan Mutlu’nun evine bu tarihten sonra da filyasyon ekibi gelmedi. Kendi imkanlarıyla ticari taksi kullanarak yeniden hastaneye giden ve PCR testi yaptıran Mutlu, Covid-19 pozitif olduğunu öğrendi.

Evde tedavisinin devam ettiğini, kendisini iyi hissetmediğini belirten Mutlu, “Filyasyon ekibi gelmeyince kendi imkanlarımla test yaptırmaya gittim. Filyasyon falan hep hikayeymiş. Beni bu kadar geciktirmeseler hastalığı bu kadar ağır geçirmezdim. Ciğerlerime indikten sonra test yaptırabildim” dedi.