4 bin Porsche, Audi ve Bentley taşıyan gemideki yangın sönüyor: 'Yanacak bir şey kalmadı'

Çok sayıda Porsche, Audi ve Bentley'nin yanı sıra elektrikli aracı taşıyan Felicity Ace gemisinde çarşamba günü çıkan yangın hafifledi. Bir yetkili, "Yanacak pek bir şey kalmadı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'dan ABD'ye 4 bin adet lüks araç taşıyan ve Atlas Okyanusu'nda alev alan gemideki yangının sönmekte olduğu açıklandı. Bir yetkili, çarşamba gününden bu yana devam eden yangının yoğunluğunu büyük ölçüde kaybettiğini söyleyerek, bunun 'muhtemelen yanacak pek bir şey kalmamasından kaynaklandığını' belirtti.

Çok sayıda Porsche, Audi ve Bentley'nin yanı sıra lityum iyonlu pille çalışan elektrikli aracı taşıyan Felicity Ace isimli yük gemisinde, çarşamba günü Atlas Okyanusu'nda, Portekiz'e ait Azor adaları yakınlarında yangın çıkmıştı. Geminin 22 mürettebatı kurtarılırken, yangın günlerdir söndürülemiyordu.

Geminin bulunduğu noktaya en yakın konumdaki Faial adasının liman yetkililerinden João Mendes Cabeças, "Yangın geçtiğimiz saatlerde yatıştı" dedi. Lusa ajansına konuşan Cabeças, 'gemide muhtemelen artık pek fazla yanıcı madde kalmadığını' söyledi.

Cabeças, gemideki yakıt ve araba bataryaları nedeniyle asıl endişelerinin hava ve su kirliliğiyle ilgili olduğunu da söyledi. Yangının hafiflemesi sonrasında itfaiye ekiplerinin ve teknisyenlerin güverteye çıkarak gemiyi Avrupa'ya veya Bahama adalarına çekmesi bekleniyor. 

Gemideki araçların sahibi olan Volkswagen firması ise henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmış değil. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Felicity Ace gemi