27. İstanbul Caz Festivali çevrimiçi konserleri 3 Ekim'de başlıyor

İstanbul Caz Festivali konserleri çevrimiçinde erişime açılacak. Dijital konserler Türkiye’nin her yerinden izlenebilecek.

Selen Gülün Quintet feat. Sibel Köse& Ece Göksu
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından gerçekleştirilen İstanbul Caz Festivali’nin konserleri, 3 Ekim’den itibaren festivalin çevrimiçi platformunda erişime açılacak. İstanbul’un açık hava mekânlarında gerçekleşen konserlerin kayıtları, çevrimiçi platform üzerinden Türkiye’nin yanı sıra bütün dünyadan dinleyiciler tarafından da 3 Ekim - 3 Kasım tarihlerinde izlenebilecek.

Korona virüsü salgını nedeniyle ertelenen 27. İstanbul Caz Festivali, Türkiye’den birçok sanatçıyı 3 Ekim’den itibaren festivalin online.iksv.org/caz adresinde ağırlayacak. 3 Ekim’de yayına açılan konserlere 30 gün boyunca Türkiye’nin ve dünyanın her yerinden erişilebilecek. İzleyiciler bilet satın aldıkları konserleri, izlemeye başladıktan sonra 7 gün boyunca görüntüleyebilecek.

ÇEVRİMİÇİ FESTİVAL PROGRAMI

Selen Gülün Quintet feat. Sibel Köse & Ece Göksu

Konserin Çekildiği Mekan: Sultan Park - Swissotel The Bosphorus

Piyanist Selen Gülün’ün öncülüğündeki grupta Barış Doğukan Yazıcı, Serhan Erkol, Kağan Yıldız ve Ferit Odman yer alıyor. Ekibe sahnede iki isim daha eşlik ediyor; caz vokalleri Sibel Köse ve Ece Göksu. 

Can Güngör

Konserin Çekildiği Mekan: Sultan Park - Swissotel The Bosphorus

Kendi yazdığı şarkılar ve birçok sanatçı için yaptığı düzenlemelerle dikkat çeken Can Güngör, ilk solo albümü Silik Düşler'i 2015'te Olmadı Kaçarız Plakçılık'tan yayımladı. Yılın en iyileri arasına giren albümü ertesi yıl, Spotify'ın "Türkiye Viral 50" listesine bir numaradan giriş yapan Yalnız Ölmek izledi. Bu yıl 15 parçalık albümü Sular Dar’ı yayımlayan müzisyen albümü için, “Birçok farklı müzikal uca; şarkı yazımı, form, aranjman ve orkestrasyon olarak ulaşma çabasını barındırıyor” diyor. 

BaBa ZuLa // Make Mama Proud

Konserin Çekildiği Mekan: Feriye

Müzik hayatlarında 20 yılı geride bırakan grup, son albümleri Derin Derin’den ve eski albümlerinden sevilen parçalardan oluşan repertuvarıyla festival sahnesinde olacak. Gecede yer alacak diğer ekip ise sahnelerini “kazma, kürek ve yıkım” olarak anlatan Make Mama Proud. Garage, stoner, desert rock ve blues’dan ilham alan grubun müzik dağarcığı oldukça geniş.

Ayyuka // Pitohui // Yasak Helva

Konserin Çekildiği Mekan: Feriye

Tohumları Samsun’da atılan ve Eskişehir’de filizlenen topluluk, 70’ler saykedelik müziği ve Anadolu rock müziği temeline alarak surf rock, funk, punk ve arabesk türlerini bir araya getiriyor. Ayyuka, ilk albümlerinden bu yana form değiştirmeye devam ediyor. Sözler yerini daha çok melodiye bırakıyor. Grup, sözsüz müzikleri daha çok sevmesinin nedenini doğaçlama konusunda sınırlarının olmamasına bağlıyor. Sahnesini Ayyuka’ya devredecek isimler arasında ise yaptıkları müziği elektrik folk olarak adlandıran, birçok uluslararası festivalde adını duyuran Yasak Helva ve çok katmanlı müzik evrenini elektronik dokunuşlarla genişleten Pitohui var.

Islandman // Tuğçe Şenoğul // Guguou

Konserin Çekildiği Mekan: Feriye

2017’de Güneş Terkol’un São Paulo Bienali’ne davet edilmesiyle müzik hayatına başlayan Guguou, popüler sesleri elektronik tonlarla birleştiriyor. Müzikal kariyerine karanlık synth’lerin başrolde olduğu Seni Görmem İmkânsız ve Kahinar gruplarıyla başlayan Tuğçe Şenoğul, gecenin bir diğer konuğu. 

Kardeş Türküler ve konuklar Tuluğ Tırpan & Elina Duni // Andalusia Trio

Konserin Çekildiği Mekan: İstanbul Açık Hava Gösteri Merkezi Kuruçeşme

Kardeş Türküler, tüm zenginliklerden beslenen müziği ve kendi tanımıyla “çokkültürlü bir coğrafyada kardeşlik içinde bir arada yaşama umudu”yla festivale geliyor. Gruba orijinal müzikal projelerin mimarı Tuluğ Tırpan, Arnavut besteci ve şarkıcı Elina Duni cazı yerel motifleriyle bezedikleri müzikleriyle eşlik ediyor.  

Bilal Karaman’s MANOUCHE A LA TURCA feat. Muhammed Yıldırır & Ramazan Sesler // Büşra Kayıkçı

Konserin Çekildiği Mekan: İstanbul Açık Hava Gösteri Merkezi Kuruçeşme

Gitarist ve besteci Bilal Karaman’ın öncülüğündeki MANOUCHE A LA TURCA, Fransız Gypsy cazını tanıdık melodilerle harmanlıyor. Karaman’a sahnede Guiness rekorlarına dünyanın en hızlı kemancısı olarak adını yazdıran Muhammed Yıldırır, babası gibi klarnet çalan Ramazan Sesler, birçok türde özgün işlere imza atan Özgün Bora ile akustik ve kontrbas yetenekleriyle Baran Say eşlik ediyor. Konserin açılışını ise Genç Caz finalistlerinden neoklasik besteci ve piyanist Büşra Kayıkçı yapıyor.  

Jülide Özçelik // Bilge Günaydın Quartet “Daydream”

Konserin Çekildiği Mekan: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Müzisyen Jülide Özçelik, “insanların huzur bulacağı, sakinleşeceği bir yer” olarak anlattığı Nefes albümüyle sahnede. Türküleri kendi yorumuyla seslendirecek Özçelik’e yerli caz müzik sahnesinin sevilen isimleri Ediz Hafızoğlu, Kağan Yıldız, Ercüment Orkut ve Barış Doğukan Yazıcı enstrümanlarıyla eşlik edecek. Gecenin bir diğer konuğuysa piyanist Bilge Günaydın.