26 milyonluk soygunun şüphelisi Sırbistan'da gözaltına alındı

İngiltere'de 2019 yılında üç ünlü ismin evini soyduğundan şüphelenilen bir kişi, beraberindeki beş şüpheliyle birlikte 'para aklama' iddiasıyla gözaltına alındı.

Daniel Vukovic
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Londra Metropolitan Polisi, İngiltere tarihinin en büyük soygunlarından birinin şüphelisinin beş kişiyle birlikte 'para aklama' suçlamasıyla Sırbistan'da gözaltına alındığını duyurdu. Gözaltına alınan şüpheli erkeğin, Aralık 2019'da üç ünlü ismin başkent Londra'daki evlerinden 26 milyon pound (yaklaşık 957 Türk Lirası) değerinde soygun yaptığı ifade edildi. Şüpheli, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da gözaltına alındı.

BBC'nin haberine göre, en büyük soygun, Formula 1'in eski patronu Bernie Ecclestone'un kızı Tamara Ecclestone'un evinden yapılmış, 25 milyon pound değerinde mücevher çalınmıştı. Diğer soygunlar ise eski futbolcu Frank Lampard ile Leicester City'nin eski Vichai Srivaddhanaprabha'nın evlerini hedef almıştı. Çalınan mücevher ve değerli saatlerin çoğu ise bulunamamıştı. Geçen yıl, Jugoslav Jovanovic, Alessandro Maltese ve Alessandro Donati isimli üç İtalyan, soygunla ilgili 'komplo' suçlamasını kabul ettikten sonra toplam 28 yıl hapis cezası almış, dördüncü şüpheli Daniel Vukovic için de uluslararası arama emri çıkarılmıştı.

EN AZ 19 FARKLI KİMLİK KULLANDIĞINDAN ŞÜPHELENİLİYOR

BBC'nin araştırmasına göre, yetkililer, Vukovic ile Avrupa'da yapılan başka soygunlar arasında da bağlantı buldu. En az 19 kimlik kullandığından şüphelenilen ve Ljubomir Romanov ismini kullanan şüpheli için yapılan iade talebi ise temmuzda Sırbistan Yüksek Mahkemesi tarafından reddedildi. Mahkeme kayıtlarında, Ljubomir Romanov'un Sırbistan'da yasal olarak ikamet ettiği, dolayısıyla iade için yasal zemin olmadığı belirtildi.

Londra Metropolitan Polisi, 20 Aralık Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Belgrad'da kara para aklama suçlaması ile gözaltına alınan altı erkekten birinin 'Aralık 2019'da Kensington ve Chelsea'de gerçekleştirilen yüksek değerli soygunlar ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında arandığını' bildirdi. Şüpheliye yöneltilen para aklama suçlamasının Londra'da yapılan soygunlarla bağlantılı olduğu anlaşıldı. 

İngiliz yetkililerin Sırbistan'a yaptığı iade talebini yenilediğine yönelik herhangi bir emare bulunmazken, Sırbistan ve İngiltere arasında imzalanan iade anlaşması, iki ülkenin de kendi vatandaşlarının iadesini reddetmesine izin veriyor. (DIŞ HABERLER)