14 yaşındaki çocuğu vurdurtan kişi babası çıktı

Konya'da 14 yaşındaki kız çocuğunu oturduğu kafede silahla yaralayan kadın yakalandı. Azmettiricinin çocuğun babası olduğu ortaya çıktı. Baba tutuklandı, saldırgan serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Konya’da 14 yaşındaki kız çocuğunu kafede tabancayla vurduktan sonra kaçarken polislere ateş açan ve yoldan geçen kişiyi de yaralayan zanlı ve azmettiricisi ile saldırgana yardım ettiği öne sürülen şüpheli yakalandı. Azmettiricinin çocuğun babası olduğu ileri sürüldü. Azmettirici ve saldırgana yardım ettiği ileri sürülen kişi tutuklanırken saldırıyı gerçekleştiren kişi serbest bırakıldı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 6 Kasım'daki saldırının ardından sahte plakalı araçla kaçan şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. Silahla yaralanan 14 yaşındaki M.E'nin annesi, polisteki ifadesinde uzaklaştırma hakkında kararı olan eski eşi A.E'nin kendisini ve kızını sürekli öldürmekle tehdit ettiğini, şüpheliyi de onun azmettirdiğini öne sürdü.

Kızını daha önce zorla alıkoyduğu ve darbettiği, son günlerde izlettiği belirlenen A.E'nin, saldırıdan bir gün önce olayın gerçekleştiği kafenin fotoğraflarını çektirdiği, iş yerinin açılış kapanış saatini takip ettirdiği saptandı.

Zanlı A.B’nin ise saldırıyı gerçekleştirmeden önce kimliğini gizlemek için kılık değiştirdiği güvenlik kamerası görüntüleriyle belirlendi. Bunun üzerine harekete geçen polis, A.E'nin evine baskın düzenledi. Ekip araçlarının geldiğini gören ve kaçmaya başlayan şüphelilerden H.Ç. (34), mısır tarlalarının içindeki 3 kilometre boyunca devam eden kovalamaca sonucu yakalandı.

Yaralanan çocuğun babası A.E. evin bahçesinde, silahlı saldırıda bulunan A.B. (24) evin deposundaki eşyanın altında saklanırken yakalandı. A.B, kendisini A.E'nin azmettirdiğini, H.Ç’nin de kaçmasına yardım ettiğini ileri sürdü. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan baba A.E. ile saldırgana yardım ettiği ileri sürülen H.Ç. tutuklandı, A.B. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Şüphelilerden H.Ç'nin 16, A.E'nin 36, A.B'nin 15 suç kaydının olduğu öğrenildi.

Ferhuniye Mahallesi İktap Sokak'taki kafede 6 Kasım'da M.E. (14), iş yerine gelen A.E. isimli kadın tarafından silahla bacağından vurulmuş, şüpheli kaçarken polislere de ateş açmış, yoldan geçen 72 yaşındaki M.Ö'yü silahla yaralamıştı. Yaralılar, ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılmış, saldırganın yakalanması için çalışma başlatılmıştı. (AA)