13 ton uyuşturucu hap ele geçirildi: Değeri 1 milyar doların üzerinde

Birleşik Arap Emirlikleri'nde 13 ton captagon hapı ele geçirildi. Beş farklı konteynerde bulunan haplarla bağlantılı olarak altı kişi gözaltına alındı.

Fotoğraf: Dubai Polisi
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) polisi, mobilyaların arasına saklanmış 13 ton captagon uyuşturucu hap ele geçirdi. Piyasa değeri 1 milyar doları aşan captagon hapları, şüpheli bir konteynerin incelenmesi sonucu bulundu. Dubai Polisi’nin yayımladığı videoda, polis ekipleri 86 milyon hapın saklandığı panelleri ve kapıları sökerlerken görülüyor.

'Yoksul kokaini' diye adlandırılan captagon, Körfez ülkelerindeki gençlerin en çok kullandığı maddeler arasında. BAE polisi, hapların menşeini açıklamadı ancak captagonun Suriye’de büyük miktarlarda üretildiğine inanılıyor. Derinleşen yoksulluğun da çok sayıda sıradan Suriyeliyi milyarlarca dolar çapındaki captagon ticaretine dahil olmaya zorladığı belirtiliyor. Suriye hükümeti reddetse de iş dünyası ve ordudaki bazı güçlü isimlerin captagon üretimi ve dağıtımıyla bağlantılı olduğu yönünde haberler çıkmıştı.

BEŞ FARKLI KONTEYNERDE BULUNDU: 6 KİŞİ GÖZALTINDA

Dubai polisi, 13 ton hapın, beş farklı konteynerde ele geçirildiğini açıkladı. Dubai Emniyet Müdürlüğü Narkotik Bölümü Genel Müdürü General Eid Mohammed Thani Hareb, uluslararası bir çetenin uyuşturucuyu konteynerlere gizleyip BAE’ye sokmaya, daha sonra da başka bir ülkeye nakletmeye çalıştığını açıkladı. Operasyon sırasında altı kişi gözaltına alındı. Baskının en büyük captagon operasyonlarından biri olduğuna inanılıyor.

İtalya’da 2020’de 14 ton Captagon hapı yakalanmış, geçen yıl da Suudi Arabistan’da un yükünün arasına gizlenmiş 46 milyon Captagon ele geçirilmişti. (BBC Türkçe)