Baklava kutularında 2 milyondan fazla uyuşturucu hap ele geçirildi

Suudi Arabistan'ın Cidde Limanı'nda baklava kutularına gizlenmiş 2 milyon 242 bin 560 tane captagon hapı ele geçirildi. Kargonun alıcısı olduğu tespit edilen iki şüpheli yakalandı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suudi Arabistan'ın Cidde Limanı İslami Gümrüğü'nde ülkeye sokulmak üzere gelen kargolar arasında baklava kutularına gizlenmiş 2 milyon 242 bin 560 adet "captagon hap" ele geçirildi. Olayla bağlantılı olduğu tespit edilen iki kişinin yakalandığı açıklandı.

Anadolu Ajansı'nın Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'dan aktardığına göre, Cidde Limanı'ndaki Zekat, Vergi ve Gümrük İdaresi tarafından yapılan açıklamada, kargoların gümrük işlemleri sırasındaki incelemede kutulardaki baklavaların altına gizlenmiş plastik torbalarda toplam 2 milyon 242 bin 560 adet uyuşturucu hap tespit edildiği kaydedildi.

KARGONUN ALICISI 2 KİŞİ YAKALANDI

Açıklamada, Uyuşturucuyla Mücadele Genel Müdürlüğü ile koordinasyon sonucu söz konusu kargonun alıcısı iki kişinin yakalandığı ifade edildi. Gümrük idaresi, açıklamasında, ülke ekonomisi ve toplumun korunması için herkese kaçakçılıkla mücadele çalışmalarına destek çağrısında bulunarak, bu gibi durumlarda başvuracakları telefon numarası ve e-posta adresini paylaştı. Kargonun nereden geldiği ve yakalanan iki kişiye dair ise bilgi verilmedi. (DIŞ HABERLER)