Atatürk Havalimanı'nda uçak kazası: 4 kişi yaralandı

Atatürk Havalimanı'na acil iniş yapan özel jet düştü. Jet iniş sırasında pistten çıktı ve alev aldı. Kazada, 4 kişi yaralandı. İstanbul Valisi Vasip Şahin, pistin yeniden trafiğe açıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da Atatürk Havalimanı'na inmeye çalışan özel bir jet düştü. Uçağın acil iniş yaptığı sırada pistten çıktığı ve daha sonra alev aldığı belirtildi.

"TC-KON" isimli özel jetin, Atatürk Havalimanı'ndan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gitmek için kalkış yaptığı öğrenildi. Daha sonra pilotun, teknik bir arıza nedeniyle iniş izni istedi ve inmeye çalıştığı sırada da piste vurarak kaza yaptığı aktarıldı. Pistten çıktıktan sonra alev alan uçağa, itfaiye ekipleri müdahale etti.

Kazanın ardından Atatürk Havalimanı, hava trafiğine kapatıldı. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, pilot dahil 4 yaralı olduğunu açıkladılar.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, iniş sırasında pistten çıktığını ve sürtünmenin etkisiyle yangın çıktığını söyledi. Şahin; 2 pilot, 1 hostes ve 1 yolcunun yaralandığını ve sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti. Şahin, pistin yeniden trafiğe açıldığını aktardı. (DHA)