Böbrek naklinin ardından yeniden su içti!

10 yıl önce 2 böbreğini de kaybeden Mesut Özdemir'e operasyon ile böbrek nakli yapıldı. Özdemir, 10 yılın ardından kana kana su içti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 52 yaşındaki Mesut Özdemir Antalya'da 10 yıl önce böbrek yetmezliği nedeniyle her iki böbreğini kaybetti. Yaşamını diyalizle sürdüren Özdemir, gerçekleştirilen naklin ardından 10 yıl sonra kana kana su içmenin mutluluğunu yaşadı.

Mesut Özdemir, Konya'da beyin ölümü gerçekleşen 22 yaşındaki S.A.'nın bağışlanan böbreğiyle yaşama tutundu. Operasyon başarılı bir şekilde, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi ve Organ Nakli Kliniği Genel Cerrahi Başasistanı Op. Dr. Tuğrul Çakır tarafından gerçekleştirildi.

'NE ZAMAN SU İÇEBİLİRİM?'

Op. Dr. Çakır hastanın su içme özlemini, "Hastanın ameliyattan sonra bize ilk sorduğu soru 'Ne zaman su içebilirim?' olmuştu. Ameliyattan sonra birinci günde su içmeye başladı" sözleriyle anlattı.

'Yıllardır çok kısıtlı su içtiğini, hiç idrara çıkmadığını' söyleyen Mesut Özdemir de, "Nakilden sonra kana kana su içiyorum. Rahatça tuvalete çıkıyorum. Şu anda hayatımdan çok memnunum. Kendimi çok iyi hissediyorum. Doktoruma ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi. (DHA, Antalya)