Twitter'dan kullanıcılara 'gizlilik' uyarısı

Twitter, gizlilik politikalarını değiştirdiğini açıkladı. Yeni bilgiler bütün kullanıcılara bildirilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Twitter, gizlilik politikasını güncellediğini ve yeni kuralların 18 Haziran 2017'den itibaren geçerli olacağını duyurdu. Twitter, konu hakkında tüm kullanıcılarına bir bilgilendirme e-postası göndereceğini açıkladı ve kullanıcıların bu gönderileri dikkatlice ve sonuna kadar okumalarını tavsiye etti.

Tüm kullanıcıların bu kuralları otomatikman kabul etmiş sayılacağı bilgisi de verildi. Buna göre, yeni gizlilik politikası şu şekilde olacak:

Şeffaflık ve kontrol: Bilgilerine daha şeffaf erişim sağlamak ve verilerinin Twitter tarafından nasıl kullanıldığına dair daha ayrıntılı kontroller sunmak amacıyla yeni kişiselleştirme ve veri ayarları kullanıma açıldı. Bu ayarlarla birlikte Twitter, web tarayıcılarının "takip etme (do not track)" ayarını desteklemeyecek.

Web verisi: Twitter içeriği ile entegre olan reklamlar ve kullanıcıların içeriklerini kişiselleştirmesi için yerleştirilen zaman akışları gibi, diğer web sitelerine bilgi gönderen programların sakladığı verilerden, AB ülkeleri vatandaşları etkilenmeyecek.

Veri paylaşımı: Twitter'ın iş ortaklarıyla yaptığı anlaşmalarla kullanıcıların e-posta ve kişisel verilerinin bu şirketlere gönderilmesi kullanıcıların kontrolünde olacak.

Tüm cihazlarda kişiselleştirme: Kişiselleştirme ve veri ayarlarında, Twitter'a bir kez dahi olsa giriş yapılan tüm cihazlar için ek kontroller sağlandı. (DIŞ HABERLER)