EuroBasket'te ilk yarı final eşleşmesi belli oldu

Avrupa Basketbol Şampiyonası Çeyrek Final mücadelesinde İspanya, Almanya'yı, Slovenya da Letonya'yı mağlup ederek yarı finalde birbirlerine rakip oldular.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Basketbol Şampiyonası Çeyrek Final mücadelesine dün akşam yapılan iki maçla başlandı. Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmalar sonucunda İspanya ve Slovenya yarı finalde birbirleriyle oynayacak.

Çeyrek final mücadelelerinin ilkinde İspanya ve Almanya karşılaştı. Mücadelenin ilk çeyreği 19-16'lık Almanya üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci çeyrekte oyun üstünlüğünü ele alan İspanya, devreye 34-33 önde girdi.

Üçüncü periyotta vites artıran İspanyollar, çeyreği 12 sayı farkla önde tamamladı. Oyunun son bölümünde de üstünlüğünü kaybetmeyen İspanya, mücadeleden 84-72 galip ayrılarak yarı finale yükseldi.

Maçın en skorer ismi attığı 28 sayıyla İspanya'dan Marc Gasol olurken, Alman oyuncu Dennis Schröder 27 sayı üretti.

İspanya'nın rakibini belirleyecek maçta ise Slovenya ile Letonya karşı karşıya geldi. İlk çeyrek 34-23'lük Slovenya üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci çeyrekte önce skoru dengeleyip daha sonra öne geçen Letonya, ilk yarıyı 55-51 önde kapattı.

Üçüncü periyotta maçı domine etmeye başlayan Slovenya, son periyoda 10 sayılık farkla üstün girdi. Son çeyrekte de oyun üstünlüğünü rakibine bırakmayan Slovenya, sahadan 103-97 galip ayrılarak yarı finale yükseldi.

Maçın en skorer ismi attığı 34 sayıyla Letonya'dan Kristaps Porzingis olurken, Sloven oyuncu Luka Doncic de 27 sayı üretti. (DHA)