Fenerbahçe'nin rakibi Monaco'yu tanıyalım

Şu ana kadar 136 milyon değerinde transfer yapan Fransız takımı, kadrosunda yıldızları barındırıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Monaco, 1924 yılında kuruldu. 2013-2014 sezonu itibariyle Fransa'nın en üst düzey futbol ligi Ligue 1'de mücadele eden Monaco, maçlarını Fontvieille'de bulunan Stade Louis II stadında yapıyor. Monako Prensliği'nin UEFA'ya üyeliği olmaması nedeniyle Fransa futbol lig sistemi içerisinde olup, Fransız kulübü olarak kabul edilmektedir. Kazanmış olduğu 7 lig şampiyonluğu ve 5 Fransa Kupası ile Fransa'nın en başarılı futbol kulüplerinden birisidir.

136 MİLYONLUK TRANSFER

Sabah'ın haberine göre Monaco, şu ana dek transfere 136 milyon TL harcadı. Fransa'nın köklü kulüplerinden olan Monaco, Rus sermayesi ile eski günlerine dönmeye çalışıyor. Kulübün sahibi Rybolovlev geçtiğimiz sezon bütçeyi düşürmüştü, ancak bu sezon yeniden kesenin ağzını açtı. Portekizli Jardim yönetiminde ortaya koydukları futbolla alkış aldılar.

KADRODA KİM VAR?

Fransız ekibinin en etkili isimleri orta sahanın yıldızları Lemar, Moutinho ve Bernardo Silvaile Chelsea'den geri dönen forvet Falcao ve Vagner Love. Dikkat çeken transferler sol beke alınan Sidibe ve Mendy oldu. Mendy'nin bu sezon sol açıkta görev alması bekleniyor.

Künye

Ülke: Fransa

Kuruluş tarihi: 1919

Renkleri: Kırmızı-Beyaz

Teknik Direktör: Leonardo Jardim

Başarıları: 7 Fransa Ligi şampiyonluğu, 5 Fransa Kupası, 1 Fransa Lig Kupası

HAZIRLIK MAÇLARI

Lugano (d): 5-3

Kriens (d): 3-3

Luzern (d): 1-2

Sporting: 4-1

Etiketler Fenerbahçe UEFA monaco