Sofuoğlu, Erdoğan'ı 'çıldırtmayacak'!

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, "Tehlikeli bir hız ve bir daha yapmayacağım" dedi. Osmangazi Köprüsü açılışında 400 kilometrelik hız denemesi yapan Sofuoğlu'na, Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kenan oğlum bizi çıldırtma" demişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya Supersport Şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Osmangazi Köprüsü'nde gerçekleştirdiği hız denemesinde saatte 400 kilometre hıza ulaşmasıyla ilgili, "Ben uygun bir alanda yaptım. 400 kilometre, alanları da kapatsanız tehlikeli bir hız ve bir daha yapmayacağım" dedi.

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ AÇILIŞINDA DENEME YAPMIŞTI

Osmangazi Köprüsü'nde yaptığı hız denemesini hatırlatan Sofuoğlu, şöyle konuştu:

"Benim yeni bir hız rekoru kırma düşüncem yok. Konuyla ilgili bir açıklama yapmam gerekiyor. Kimseye '400 kilometre hız yapın, 300 kilometre hız yapın' gibi örnek olma amacımız yoktu. Bu özel bir marka. Ve bu markanın ürettiği motosikletle çıkılan en yüksek hız 380 kilometreydi. Biz ilk etapta 390 yaptık. Lastiği ve yakıtıyla ilgili teknik konuları tamamladığımda sayın cumhurbaşkanımızla görüştüm ve '400’e çok yakınım. 400 kilometre hız yapmak istiyorum. Bunu hem sizin önünüzde hem de Türkiye’nin gözdesi olan Osmangazi Köprüsü’nde yapmak istiyorum' dedim. Güzel bir gösteri oldu. Hem 400 kilometre hız yaptık, hem dünyaya duyurmuş olduk."

'BİR DAHA DENEME İHTİMALİM YOK'

İşinin hız yapmak olmadığını, yarışmak olduğunu söyleyen Sofuoğlu, "Evet belki hız ve yarış aynı anlama geliyor gibi düşünebilirsiniz ama yarış farklı, hız farklıdır. En ufak bir teknik arızada kaza yaptığınız zaman sonucu oldukça kötü olacaktır. Bir daha deneme ihtimalim yok" dedi.

ERDOĞAN 'BİR DAHA YAPMA' DEMİŞTİ

Osmangazi Köprüsü'nün 1 Temmuz'daki açılışından sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Kenan Sofuoğlu arasında bir diyalog yaşanmış, Erdoğan, Sofuoğlu'na "Kenan oğlum bizi çıldırtma ya... Böyle gidiyorsun denize doğru... Yüzmeyi de bilmiyorsundur Allah-u Alem" demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da, "Neydi o geçen öyle? Tebrik ediyorum, bir daha yapma ama olur mu?" demişti. (DHA)