'Gandalf'lığı reddetmiş!

2016'nın ilk ayında hayata veda eden David Bowie, Gandalf rolünü kabul etmemiş. Gerekçesi ise 'meşguliyet'miş...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kast direktörü Amy Hubbard, Bowie’ye hangi rol için teklif götürüldüğünü açıklarken "Bowie müsait değildi. Menajer Chris Andrews ile çok kısa bir konuşma yaptık. David Bowie Millenium Party’de 1999 yılbaşında herkese konser verdi. Filmler o zaman çekiliyordu. Gelip herkesi eğlendirdi ama asla seçmelere girmedi" ifadesini kullandı.

Filmloverss'da yer alan habere göre, farklı görünüşü, hareketlerini ve yeteneğini sinemadan da esirgemeyen 'Dünyayı Satan Adam', Labyrinth, The Man Who Fell to Earth ve Prestige gibi filmlerde oyuncu olarak yer aldı. Yıllar içinde birçok filmde karşımıza çıkan Bowie, oyunculuk kariyerindeki belki de en önemli rol olabilecek olan rolü alamamış. Yüzüklerin Efendisi (The Lord of the Rings) üçlemesinin kast direktörlüğünü üstlenen Amy Hubbard‘ın açıklamalarına göre Bowie’ye filmde yer alması için teklif götürülmüş.

'ÇOK MEŞGÜLDÜ'

Aslında bu söylenti ilk olarak Bowie öldüğü zaman üçlemede Merry karakterini canlandıran Dominic Monaghan tarafından ortaya atılmıştı. Serinin hayranları da bu açıklama sonrası araştırmalara başlamıştı. Sonunda merakla beklenen açıklama filmin kast direktöründen geldi. Huffington Post'a konuşan Amy Hubbard, Bowie’ye hangi rol için teklif götürüldüğünü şöyle açıkladı, "Menajer Chris Andrews ile çok kısa bir konuşma yaptık. David Bowie Millenium Party’de 1999 yılbaşında herkese konser verdi. Filmler o zaman çekiliyordu. Gelip herkesi eğlendirdi ama asla seçmelere girmedi."

Hubbard yönetmen Peter Jackson’ın Bowie’yi Gandalf rolü için istediğini de açıkladı.