Oscar tarihinde ilk: Akışkan cinsiyetli oyuncu ödüle aday

Akışkan cinsiyetli oyuncu Kelly Mantle, Oscar ödüllerinde hem kadın, hem erkek oyuncu olarak aday adayı oldu. Bu, Oscar tarihi için bir ilk.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Oscar ödülleri tarihinde bir ilk yaşanıyor. Kendisini 'akışkan cinsiyetli (gender -fluid)', yani bazen kadın bazen erkek olarak tanımlayan oyuncu Kelly Mantle, 'Confessions of a Womanizer' isimli bağımsız filmdeki rolüyle, hem yardımcı kadın hem de yardımcı erkek oyuncu olarak aday adayı olarak kabul edildi. Filmin ve oyuncularının herhangi bir dalda Oscar alması uzak ihtimal görülse de, Mantle'ın adat adaylığının kabul edilmesi 'tarihi' olarak niteleniyor.

Yapımcılar, filmin adaylık başvurusunda Mantle'ın 'gender-fluid' kimliğiyle tanınmasını talep etmişti. Akademi'nin bu talebi kabul etmesi bir ilk teşkil ediyor. Oscar adaylarının önümüzdeki günlerde resmen açıklanması bekleniyor.

AKIŞKAN CİNSİYET NEDİR?

Model Cara DeLevigne ile şarkıcı Miley cyrus'un da kendilerini ait hissettikleri akışkan-cinsiyet, kişinin kadın-erkek ayrımını kabul etmemesi anlamına geliyor. Kendilerini bu ikiliğe mecbur hissetmeyen bu kişiler, bazı zaman ve koşullarda kadın, diğer zaman ve koşullarda erkek veya aseksüel hissedebiliyor. Akışkan cinsiyet hangi karşı cinsiyete ilgi duyulduğu ile değil, kişinin kendisini hangi cinsiyetten hissettiğiyle ilgili bir kavram. (Dış Haberler)