Zeki Demirkubuz filmleri Selanik'te

57. Selanik Uluslararası Film Festivali başladı. Festival kapsamında Zeki Demirkubuz'un tüm filmleri izleyiciyle buluşacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 20-27 Ekim tarihleri arasında Mumbai Film Festivali'ne “Masumiyet”, “Yazgı” ve “Kader” gibi filmlerle konuk olan Demirkubuz'un tüm eserleri bu kez 57. Selanik Uluslararası Film Festivali'nin Balkan Survey bölümünde gösterilecek. Bu özel seçki, Türkiye Cumhuriyeti Atina Büyüklelçiliğinin Kültür ve Turizm Ofisinin katkıları sayesinde seyirciyle buluşacak.

Demirkubuz'un yanı sıra, bu bölümün kapsamı dahilinde festivale katılması beklenen yönetmenler arasında Reha Erdem, Barış Kaya, Cristi Puiu, Paul Negoescu, Faton Bajraktari, Ana-Felicia Scutenicu ve Petar Valchanov da var.

Balkan yapımlarından oluşan seçki dahilinde Mehmet Can Mertoğlu'nun Albüm, Reha Erdem'in Koca Dünya ve Barış Kaya ile Soner Caner'in Rauf adlı filmleri de gösterilecek.

Balkanlardaki en köklü sinema etkinliklerinden biri olan Selanik Film Festivalinin ilk resmi fragmanı, ödüllü sinemacı Argyris Papadimitropoulos imzasını taşıyor. Fragman, sinema sanatının içine düştüğü kısır döngüyle adeta alay ediyor ve yeni fikirlerlere yelken açmanın gereğini bir kez daha hatırlatıyor.

AÇILIŞ JARMUSH'TAN

Etkinliğin açılışı Yunanistan'da geniş bir hayran kitlesi olan Jim Jarmush'un Paterson filmiyle yapılacak. Jarmush'un, Stooges ve Iggy Pop hakkında çektiği belgesel Gimme Danger da festivalin programında yer alıyor.

SENFONİ ORKESTRASINDAN FİLM MÜZİKLERİ

13 Kasım'a kadar devam edecek olan etkinlik süresince ustalık sınıfları, sergiler, söyleşiler, konserler de olacak. Efsanevi İtalyan görüntü yönetmeni Luciano Tovoli, ustalık sınıfında meslek yaşamını izleyicilerle paylaşacak. Tovoli, ünlü İtalyan yönetmenler Michelangelo Antonioni (The Passenger), Marco Ferreri (Son Kadın), Valerio Zurlini (Tatarlar Çölü), Liliana Cavani (Oltre la porta), Ettore Scola (Splendor) ile çalıştı. 1983’te İsmail Kadare’nin Ölü Ordunun General’ini sinemaya uyarlayarak yönetmenlik de yaptı.

Selanik Devlet Senfoni Orkestrası, ‘Filmler İçin Müzik’ başlıklı performansında Howard Shore, John Williams, Alexandre Desplat gibi müzisyenlerin Yüzüklerin Efendisi, Schindler’in Listesi, Argo, Harry Potter ve Ölüm Yadigarları filmleri için besteledikleri parçaları seslendirecek.