Türkiye sinemasının gizli kahramanları

53. Uluslararası Antalya Film Festivali, dublaj sanatçılarını, Rabarba isimli sergi ve kitap aracılığıyla stüdyolardan çıkartıp sinemanın ışığıyla buluşturuyor. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu yıl Uluslararası Antalya Film Festivali, seslerini çok yakından tanıdığımız ancak kimini yakından tanısak da kiminin adını bile bilmediğimiz dublaj sanatçılarının fotoğraflarından oluşan “Rabarba: Sesleri Görmek” sergisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Festival bu yıl Altın Portakal Emek Ödüllerini de sesleriyle yıldızlaşan iki dublaj sanatçısına takdim ediyor; Altan Karındaş ve Toron Karacaoğlu.

Fotoğraf sanatçısı Serdal Güzel ve oyuncu Deniz Çakır’ın bu özel projesi, 2009-2011 yılları arasında üç yıl dublaj stüdyolarında, seslendirme yaptıkları sırada fotoğraflanan 151 ses ustasının siyah beyaz fotoğraflarından oluşuyor.

Belgin Doruk, Göksel Arsoy, Yılmaz Güney, Cüneyt Arkın, Türkan Şoray, Filiz Akın ve daha pek çok starın siyah beyaz yıllardan beri oyunculuklarının yanı sıra sesleriyle de ışıldamasını sağlayan dublaj sanatçıları, Muhsin Ertuğrullu yıllardan itibaren Türkiye sinemasının vazgeçilmezleri, gizli kahramanları…

oya-kucumen Oya Küçümen

Atın Portakal, Al Pacino’dan Sylvester Stallone’ye, Bruce Wills’ten, Mavi Ay dizisinin yıldızı Cybill Shepherd’a, Tom Cruise’a, Bill Cosby’e kadar tüm uluslararası yıldızlar seslendiren ama hep geri planda kalan bu sanatçıları ve seslendirme mesleğini sadece sergide hatırlamıyor, festivalin adeta bir başka teması haline getirerek her sene basılan özel hediye festival kitabını da aynı konuya ayırıyor.

Can Gürzap Can Gürzap

FOTOĞRAFLARIYLA 151 SANATÇI

Kenan Işık, Parla Şenol, Tamer Karadağlı, Cem Davran, Aliye Uzunatağan, Yekta Kopan, Mehmet Ali Erbil, Beyhan Saran, Oya Küçümen, Altan Erkekli, Erkan Taşdöğen, Can Gürzap, Derya Baykal, Cihan Ünal, Şenay Gürler, Yeşim Kopan, Sezai Aydın, Jeyan Tözüm, Sungun Babacan gibi isimler de dahil olmak üzere 151 sanatçı fotoğraflarıyla, 17 Ekim Pazartesi Antalya Kültür Merkezi’nde açılacak Rabarba sergisinde bir araya geliyor.