Haluk Bilginer 1915 filminde

Birinci Dünya Savaşı sırasında Doğu Anadolu’da yaşananları Amerikalı bir hemşirenin gözünden anlatan 'Osmanlı Subayı'nın çekimleri tamamlandı. Film bu yıl içinde vizyona girecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başrollerini Oscar ödüllü aktör Ben Kingsley, Josh Hartnett, Hera Hilmar, Michiel Huisman ve Haluk Bilginer'in paylaştığı Osmanlı Subayı'nın yönetmeliğini Joseph Ruben üstleniyor.

'ORTAK ACILARIN FİLMİ'

1915 yılında Van’da geçen filimin yapımcılarından Stephen Brown (The Devil's Advocate, Seven) “Bugüne dek kimsenin ele almadığı Birinci Dünya Savaşı sırasındaki Doğu Anadolu’yu konu alarak, yaşananları hem Türklerin hem de Ermenilerin ortak acılarına saygılı ve tarafsız bir biçimde izleyiciye sunmak istedik” diye konuştu.

Senaryosunu ise Jeff Stockwell’in üstlendiği filmin çekimleri Çek Cumhuriyeti, Kapadokya ve İstanbul’da gerçekleştirildi.

OSMANLİ111

Film, Van’da görev alan Amerikalı Doktor Jude’la (Josh Hartnett) tanıştıktan sonra, ülkesinde yaşanan adaletsizliklerden ötürü hayal kırıklığına uğramış, Jude’un Osmanlı İmparatorluğu’ndaki görevine yardımcı olmak üzere Amerika’yı terk eden, güçlü ve idealist bir kadın olan Lillie’nin (Hera Hilmar) hikâyesini anlatıyor. Lillie, tüm dünyanın savaşa sürüklendiği bir ortamda Osmanlı subayı olan İsmail’e (Michiel Huisman) aşık olur. Savaş koşullarının kötüleşmesiyle birlikte artık Lillie, kendisi için mi, yoksa başkaları için mi yaşayacağına karar vermek zorundadır.

OSMANLİ SUBAYİ1

PRÖMİYERİ LOS ANGELAS'TA

Y Production ve Es Film ortak yapımı olan Osmanlı Subayı’nın Kuzey Amerika prömiyeri Los Angeles’ta yapılacak.