Beşiktaş taraftarının tutuklanması Meclis'te: Yaşasın yazan pankart, bıçaktan keskin mi?

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, 'Nuriye-Semih yaşasın' pankartı açtığı için tutuklanan Beşiktaşlı taraftarları Meclis'e taşıdı. Şeker'in, Başbakan Yıldırım'a verdiği önergede 'Nuriye ve Semih isimlerini yasakladınız mı?' sorusu yer aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Beşiktaş-Konyaspor maçında “Nuriye-Semih yaşasın” pankartı açtığı için tutuklanan 11 Beşiktaş taraftarını Başbakan Binali Yıldırım’a sordu.

“Yaşasın yazan pankart, bıçaktan keskin mi?” diye soran Şeker, Süper Kupa maçında sahaya bıçak atılmasına ve taraftarların sahaya inmesine değindi.

Şeker, önergeye ilişkin yaptığı açıklamada “Emniyet güçlerinin önceliği değişti. Artık tek öncelikleri, iktidarın, iktidarını sürdürebilmesi için ellerinden geleni yapmak. Öncelikler değişince, emniyet binasında IŞİD militanının üstünün aranmamasının bedelini 23 yaşında bir polis kardeşimiz hayatıyla ödedi” dedi.

Ali Şeker soru önergesinde “İnsanların yaşamasını istemek nasıl terör örgütü propagandası sayılabilir, terör örgütleri bizim bildiğimizin aksine insanların ölümünü korku ve dehşete kapılmasını değil de yaşamasını mı istiyor?” diye sordu.

Şeker, Yıldırım’dan şu soruların yanıtını istedi:

Sahaya patlayıcı atmak mı ağır suçtur, pankart açmak mı?

Üzerinde “yaşasın” yazan pankart, yaşama son veren bıçaktan keskin midir?

Konya’da bir maç esnasında “Nuriye ve Semih ölsün” diye bir pankart açılırsa ne gibi bir işlem yapılır?

Nuriye ve Semih isimlerini yasakladınız mı? (HABER MERKEZİ)