Erdoğan'dan YPG tepkisi: Akan her damla kanın hesabını o silahların asıl sahiplerine çıkartacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bayram konuşmasında adını vermeden ABD'ye YPG'ye sağlanan silah yardımı nedeniyle yüklendi: "Akan her damla kanın hesabını o silahların asıl sahiplerine çıkartacağız." Erdoğan, NATO'nun da yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini de söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul'da düzenlenen bayramlaşma toplantısında konuştu.

Erdoğan, ABD'nin YPG'ye yaptığı silah yardımını eleştirerek, "NATO'nun yeniden gözden geçirilmesi lazım. Atılan adımların hepsi yanlıştır. Brüksel'deki toplantıda bunları gündeme getirdik. Bunları düzeltmemiz lazım ve düzelteceğiz. Ülkemize yönelik her türlü saldırıya kaynağında müdahale edeceğiz" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

HER SIKINTI İMTİHAN: Öncelikle bugün anmamız gerekenler gazilerimiz ve şehitlerimizdir. Bin yıldır bu toprakları kanlarıyla sulayarak vatan yapan, özellikle terörle mücadelede ve 15 Temmuz'da destan yazan şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Önümüze çıkan her sıkıntının bir imtihan olduğunu biliyoruz. Biz ülkemiz, milletimiz ve kardeşlerimiz için bu zaferi kazanmak istiyoruz. Türkiye bir yandan terör örgütlerinin hain saldırılarıyla, bir yandan diplomatik ayak kaydırmalarla aynı anda mücadele ediyor. Durmak yok yola devam, derdimiz bu.

TERÖR KORİDORUNU SEKTEYE UĞRATTIK: Suriye sınırlarımız boyunca bir terör koridoru kurma girişimini, Fırat Kalkanı Harekatı'yla sekteye uğratmıştık. Fakat dost bildiğimiz ülkeler Türkiye'nin bütünlüğünü tehdit eden terör örgütleriyle birlikte yürüme konusunda sakınca görmüyorlar. Hayati bir yanlış yaptıklarını anlayacaklar. Sınırlarımızda bir terör devleti kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Türkiye bir çadır devleti değildir, herkes bunu bilmelidir. Türkiye'ye saldıranların başlarını inlerinde ezmeye devam edeceğiz. Bu adımların hepsi NATO'daki işbirliğine aykırıdır. NATO'nun yeniden gözden geçirilmesi lazım. Atılan adımların hepsi yanlıştır. Brüksel'deki toplantıda bunları gündeme getirdik. Bunları düzeltmemiz lazım ve düzelteceğiz. Ülkemize yönelik her türlü saldırıya kaynağında müdahale edeceğiz.

MÜTTEFİK BİLDİKLERİMİZ: Müttefik bildiğimiz ülkeler terör örgütleriyle işbirliği yapmakta sakınca görmüyorlar. Verdikleri silahları daha sonra geri alacaklarını söyleyerek Türkiye'yi kandırdıklarını sananlar hayati bir yanlış yaptıklarını daha sonra anlayacaklar. Şunu tüm dünya bilmeli; Suriye'nin kuzeyinde sınırlarımızda bir terör devleti kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bunlara destek verenler de bu gerçeği görecekler. Fırat Kalkanı'nda Mehmetçik elinden geleni Özgür Suriye Ordusu ile yaptıysa bundan sonra da yapacaktır. Asla taviz yok. Türkiye bir çadır devleti değildir bunu herkes bilmelidir. NATO'daki kurallara bu atılan adımların hepsi aykırıdır. Brüksel'de bunu dile getirdim. Türkiye'ye yapılan saldırılarda kendi topraklarımızda değil kendi topraklarında müdahale edeceğiz. Türkiye'ye saldıran yılanların başlarını ezmeye devam edeceğiz. Akan her damla kanın hesabını o silahların asıl sahiplerine çıkartacağız. Sırf bize zarar veriyor diye bu yılanları besleyenlerin bir gün bu yılanların zehirleri ile uyanmaları çok yakındır. Biz hem kendimiz hem de tüm insanlık için bu kötü gidişin önünü kesme çabası içindeyiz. Ülkemizin içinden geçtiği dönem AK Parti ve bizlere çok önemli sorumluluklar yüklüyor.

MAKAM SARHOŞLUĞUNA KAPILANLAR OLDU: Manşetlerle çarpışa çarpışa ülkemize partimize kurulan tuzakları boza boza buraya ulaştık. Ofislerimizin, parti binalarımızın konforunda siyaset yapma kolaycılığına kapılmadık. Birileri gibi kendimizi fildişi kulelere hapsetmedik. Halkımızla bağımızı hiç koparmadık. Bu süreçte nefesi kesilenler, makam mevki sarhoşluğuna kendini kaptıranlar oldu. Bugün onların hiç biri aramızda yok. Bir şekilde kendilerini gizleyerek etrafta dolaşanlar varsa onların da hesaplarının görüleceği gün yakındır. AK Parti'nin ana omurgası sapasağlam ayaktadır.

METAL YORGUNLUĞUNU GİDERECEĞİZ: Kongre silsilelerine başlıyoruz. İstiyoruz ki metal yorgunluğunu giderelim 2019 Mart'ına 2019 Kasım'ına hazırlanalım. Bu dayanışmamız bir çok yere farklı bir mesaj olacaktır. Kimse ne gücenecek ne gocunacak. Bunu ana kademede kadın kollarında gençlik kollarında yapacağız.

FETÖ MENSUPLARINI BİLDİRECEKSİNİZ: Nerede FETÖ terör örgütü mensubu varsa bunu bize bildireceksiniz. Bildirmezseniz sorumlusunuz. Amerika'da çiftlikte yaşıyor. Herhalde buradan bir şeyler anlamanız lazım. Buralarda asla taviz veremeyiz.

BAYRAMDAN SONRA TEŞKİLATLAR YENİLENECEK: Bayramdan sonra teşkilatlarda kongreler silsilesi içerisinde çalışmalar başlayacak. Yıl sonuna kadar bu çalışmalar tamamlanacak. İnşaallah bu metal yorgunluğunu atıp 2019 seçimlerinde çok daha farklı bir seviyeye yükselteceğiz. Bu birçok yere de farklı bir mesaj olacaktır. Şunu unutmayın. AK Parti ilklerin partisidir.

Etiketler Erdoğan ABD nato