'AK Parti'de buz dağı eriyor'

Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu referandum sürecinin AK Parti içerisindeki yansımalarını değerlendirdi. Gergerlioğlu "Ak Parti zirveye çıkışını tamamladı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İnsan hakları mücadelesi aktivisti, MAZLUM-DER Eski Başkanı, T24 ve artıgerçek yazarı Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu referandum sürecini ve 'başkanlık maddesini' de içeren anayasa taslağının parti içerindeki yansımasını değerlendirdi.

'ERDOĞAN'IN POPÜLARİTESİ DÜŞÜYOR'

Evrensel'den Serpil İlgün'e konuşan, Gergerlioğlu sert ve ayrıştırıcı referandum söyleminin AK Parti’ye kaybettireceğini söylüyor. Anayasa değişikliği teklifinin içeriğini öğrendikçe dindar muhafazakar kesimin kafasında soru işaretleri oluştuğunu vurgulayan Gergerlioğlu, ‘hayır’ cephesine Erdoğan karşıtlığı üzerinden odaklanılmamasını öneriyor. AK Parti’yi buzdağına benzeten Gergerlioğlu’na göre “Buzdağı erimeye başladı ve Erdoğan popülaritesi artık artma değil düşme yönünde seyredecek.”

'AK PARTİ ZİRVEYE ÇIKIŞINI TAMAMLADI'

Gergerlioğlu AK Parti içerisindeki ‘Hayır’ tartışmalarına dair şöyle konuştu; "Ben bu halin sürekli kalmayacağını düşünüyorum. Tamam, şu anda tartışılmaz bir karizması var Erdoğan’ın. Eğri oturup doğru konuşmak lazım, Cumhuriyet tarihinde Atatürk’ü bile aşmış bir popülaritesi var. Yolsuzluk vs. olaylarına rağmen bu popülarite düşmedi. Ama bu popülarite tüm Ak Partililerde aynı oranda değil. Yüzde 50 oy almışsa yüzde 30’u belki çok katı, vazgeçmeyecek bir kesim, yüzde 10’u biraz daha gevşek, yüzde 5’i biraz daha gibi bir kompozisyon var. Ben Ak Parti’yi bir buzdağına benzetiyorum. Ak Parti zirveye çıkışını tamamladı. Erdoğan’ın popülaritesi artık artma yönünde değil, düşme yönünde seyredecek bence. Buzdağı yavaş yavaş da olsa erimeye başlamış. Bunu net olarak söyleyebiliyorum çünkü gördüğüm bu.

Haberin tamamını buradan okuyabilirsiniz